EKRE esindaja: Türi vallavanema algatatud uurimine ei pruugi olla erapooletu

Järva Teataja
Copy
Lapsed hoidsid ema Sigridi sõnul temast tugevasti kinni. «Emme, kalli, kaisukas. Minul on ainult üks emme, ma ei taha issi juurde,» meenutas ema tütre sõnu, kui isa Kaur lapse oma sülle võttis.
Foto on illustreeriv.
Lapsed hoidsid ema Sigridi sõnul temast tugevasti kinni. «Emme, kalli, kaisukas. Minul on ainult üks emme, ma ei taha issi juurde,» meenutas ema tütre sõnu, kui isa Kaur lapse oma sülle võttis. Foto on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Möödunud nädalal teatas Türi vallavanem Pipi-Liis Siemann, et algatab teenistusliku järelevalve Türi valla lastekaitsetöötaja suhtes. 

Reporteris ja Järva Teatajas ilmusid lood kus valla lastekaitsespetsialist osales laste äravõtmise operatsioonis, mille läbiviimise viis andis alust kahelda selle seaduslikkuses ning mille on hukka mõistnud kõik Türi vallavolikogus esindatud erakonnad peale Isamaa ning laiem avalikkus.

Elar Niglas.
Elar Niglas. Foto: Erakogu

„Täpsemate asjaolude väljaselgitamisel tuleb tagada erapooletus, seda eriti olukorras kus vallavanema algatatud uurimine puudutab tema pikaaegset erakonnakaaslast Kaia Iva ja tema alluvaid,“ sõnas EKREsse kuuluv Türi vallavolikogu revisjonikomisjoni liige Elar Niglas.

Vallavanema kommentaarist teenistusliku järelevalve algatamise asjus võib välja lugeda, et keskendutakse vaid lastekaitsetöötaja tegevusele, ent antud juhtumis on tingimata vajalik uurida kõigi juhtimistasandite rolli. On kaheldav, et taolised protsessid leiavad aset osakonnajuhi teadmata. Seda eriti juhtumi puhul millega on vallavalitsuse sõnul tegeletud juba enam kui aasta.

„Volikogu liikmena olen algatanud eelnõu, millega soovin anda revisjonikomisjonile ülesandeks kontrollida lastekaitsealaste ülesannete täitmisel valdkonna õigusaktide järgimist. Sealjuures pean oluliseks, et uurimine viiakse läbi professionaalselt ja laste huve silmas pidades,“ lisas Niglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles