VHK keelpilliorkester esitab Järvamaal Eesti heliloojate loomingut

Maarja Ilves
, reporter
Copy
VHK orkester ja dirigent Rasmus Puur.
VHK orkester ja dirigent Rasmus Puur. Foto: Erakogu

Vanalinna Hariduskolleegiumi (VHK) keelpilliorkester ja dirigent Rasmus Puur on end alanud nädalal laagriks sisse seadnud Järvamaale, Salutaguse külla. Suvise laagri jooksul annab orkester kolm kontserti - Esna mõisas, Tamsalu kultuurimajas ja Salutagusel Karguäe talus.

VHK keelpilliorkester on viimastel aastatel keskendunud valdavalt eesti muusika esitamisele ja tutvustamisele. Nii on orkester pühendanud kontserte Ester Mägi, Mart Saare, Cyrillus Kreegi, Veljo Tormise, Tõnu Kõrvitsa, Arvo Pärdi ja Erkki-Sven Tüüri muusikale. 2020. aasta veebruaris osales orkester Brasiilias noorteorkestrite festivalil ning möödunud aasta lõpus nägi ilmavalgust orkestri esimene album Cyrillus Kreegi loomingust.

Alanud nädalal on VHK keelpilliorkester ja dirigent Rasmus Puur suvises laagris Järvamaal, Salutaguse külas asuvas Kargumäe talus. „Salutagusel oleme laagris kolmandat aastat,“ räägib Puur. Laagri jooksul annab orkester kolm kontserti, kus kõlab Eesti heliloojate looming. „Kontsertide kavas kõlab näiteks Tõnu Kõrvitsa, Veljo Tormise, Mart Saare ja Jaan Räätsa looming,“ kirjeldab dirigent kontsertide repertuaari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles