Järvalased tõstatavad arvamusfestivalil olulisi teemasid

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Paide Hillar Hanssoo põhikooli töörühm: (vasakult) Triinu Oraste, Gerli Mikk, Kadi Linno, Kersti Kivisoo, Marita Kutsar ja Klarika Lussmann tõstatavad arvamusfestivalil olulise teema, mis aitab laste ebakindlat käitumist ja valikulist suhtlemist paremini mõista.
Paide Hillar Hanssoo põhikooli töörühm: (vasakult) Triinu Oraste, Gerli Mikk, Kadi Linno, Kersti Kivisoo, Marita Kutsar ja Klarika Lussmann tõstatavad arvamusfestivalil olulise teema, mis aitab laste ebakindlat käitumist ja valikulist suhtlemist paremini mõista. Foto: Erakogu

Suuremat osa aruteludest homme-ülehomme Paides aset leidval arvamusfestivalil korraldavad ja juhivad üle-eestilised ettevõtted, organisatsioonid ja ühendused. Neli teemat on reedel tõstatanud aga kohalikud inimesed, kes ootavad kogukonda nendele kaasa mõtlema ja rääkima.

Paide Hillar Hanssoo põhikooli õpetajad ja tugispetsialistid võtavad teemaks lapseeas üha sagedamini esineva ärevushäire,­ valikulise mutismi, mille kohta ühiskonnas vähe teatakse.

Kooli psühholoog Triinu Oraste ütles, et valikulist mutismi iseloomustab võimetus teatud olukordades suhelda verbaalselt, mõnikord ka mitteverbaalselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles