Linnaga maid vahetanud põllumees sai priskema tüki

Urmas Glase
Copy
Aasta tagasi raius Viisu talunik Ilmar Kotselainen nagu rauda, et tema kergliiklusteed oma maale ei tahtnud, aga Paide linnavalitsus saatis ehitajad peale enne, kui maa asjus olid kokkulepped sõlmitud ja notari juures käidud.
Aasta tagasi raius Viisu talunik Ilmar Kotselainen nagu rauda, et tema kergliiklusteed oma maale ei tahtnud, aga Paide linnavalitsus saatis ehitajad peale enne, kui maa asjus olid kokkulepped sõlmitud ja notari juures käidud. Foto: Dmitri Kotjuh

Esmaspäeval müüs maa-amet riigimaade oksjonil Viisu külas asuva maatulundusmaa kinnistu Vartsu 2 enampakkumise ainsale osalejale 8910 euro eest.

Möödunud sügisel lõid Viisu-Vodja kergliiklustee tarbeks 1,3 hektarit maad loovutanud põllumees Ilmar Kotselainen ja Paide linnavalitsus käed, et lisaks tema maadest üle tee asuvale sama pindalaga Vartsu asendusmaale taotleb Paide linnavalitsus riigilt juurde samast Vartsu kinnistust eraldatud 5876 ruutmeetri suuruse tüki.

Kokkulepe sündis pärast kuid kestnud vaidlusi kompenseeritava maa suuruse üle 2,1 kilomeetri pikkuse kergliiklustee kõige pikema lõigu maaomaniku ja teeehituse tellinud Paide linnavalitsuse vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles