Tule külasta oisukate hoove

Kuido Saarpuu
Copy
Oisu hoovikohvikute päev 22.08.2020
Oisu hoovikohvikute päev 22.08.2020 Foto: Silja Ratt

14. augustil toimub Oisukandi Hoovipäev, kus Oisu ja selle lähikondade külade inimesed avavad oma hoovid. Päev on täis põnevaid tegevusi, maitsvaid elamusi, ekskursioone, vanatehnikat, koduloomi, näituseid, muusikat ja palju muud.

“Ühtekokku on avatud 13 erinevat hoovi ja tegevust leiab kella 11st kuni päikese loojumiseni.” tõi välja Laura Otsus, üks sündmuse eestvedajatest. “Iga hoov on omanäoline, näiteks Kõrtsi Sõnnikuhoovis on võimalik igal täistunnil tutvuda biogaasijaamaga ning uurida kuidas üldse sõnnikust soojaenergiat tehakse ning Vanatehnika ja pritsumeeste hoovis näeb eelmise sajandi tehnikat ning tuletõrjetehnikat tutvustab Oisu vabatahtlik tuletõrjekomando.” lisas üks eestvedajatest Kati Nõlvak.

Sündmust veab eest Oisu Kultuuri ja Arengu Selts.

Vaata lisa siit!

Oisukandi Hoovipäeva hoovid:

1. Oisu Rahvamaja

Oisu, Estonia pst. 1 10.00-16.00

Rahvamaja avab oma uksed, tule uudistama. Avatud on keraamikaringi ja Vaike Siemanni näitus. Pakume ka pisut kõhutäidet.

2. Kõrtsi Sõnnikuhoov

Väljaotsa, Kõrtsi piimafarm, Oisu biogaasijaam 11.00-16.00

Kõrtsi sõnnikuhoov on näide ringmajanduse toimimisest põllumajanduses. Ahel algab farmidest, kus tekib loomade sõnnik. Vahepeal võetakse kääritamisega välja biometaan, millest toodetakse mootorikütust – surugaasi. Seejärel viiakse kääritusjääk väetisena põllule, millega algab uus taimekasvatusring ja ühtlasi loomasööda tootmine. Tõhusa koostootmise lisaväärtuseks on Oisu aleviku hoonete kütmine. Meie sõnnikuhoovi ühe päeva toodanguga saaks tavaline sõiduauto läbida 115 000 kilomeetrit. Tegelikkuses läheb kogu toodang Tartu ühistranspordi varustamiseks. Tutvumine biogaasijaamaga igal täistunnil.

3. Hoov vanatehnika ja pritsumeestega

Kärevere, Kaigo talu 11.00-16.00

Hoovis on üles seatud näitus eelmise sajandi tehnikaga: vändaga köögimasinad, vanad mootorrattad, autod, traktorid. Tuletõrjetehnikat tutvustab Oisu vabatahtlik tuletõrjekomando. Avatud väike kodune aiakohvik.

4. Üks Amps

Retla, Madise talu 12.00-17.00

Väike kodukohvik, kus saab nii soolast kui magusat ampsata ning mõne hoidise kaasa osta.

5. Villemi kodukohvik ja hoovimüük

Äiamaa, Oja talu 14.00-17.00

Oja talu hoovi peal ootab teid Oja noorperemees Villemi kodukohvik ja hoovimüük. Kodukohvikus pakume pererahva lemmikpalakesi ja -jooke, osta saab õnneloosi ja hoovimüügilt õnnestub leida ehk just see, mis Sul puudu on või mida otsinud oled. Noorperemees pakub võimaluse maha pidada ühe või mitu Nerfilahingut ning peremees viib soovijad külgkorviga sõitma.

Oja noored ja vanad ootavad teid!

6. Piiripealne

Raukla, Piiri 12.00-17.00

Vanas palkmajas pakume kohvi ja teed, värskeid küpsetisi ning lapsed saavad endale vahvaid näomaalinguid.

7. Lipu hoov

Raukla, Uuekingu 12.00-17.00

Kohvik sooja ja külma toiduga, kuivatatud puuviljad (ecosnack.ee tooted).

Lastele batuut ja suur mänguala. Lisaks saab vaadata kanu, hanesid, kalkuneid ja küülikuid.

8. Vana aja hoov

Oisu, Retla tee 14 14.00 kuni külalisi jätkub

Vanade tantsude õpituba, laulumängud lastele, Karmoška Kamraadid, vana aja toidud ja aiaga tutvumine, saab osta Kuma trükiseid.

9. Oisu Mõisa Resto

Oisu, Põllu 1 11.00 kuni päikse loojumiseni või kuni kõik on otsas

Oleme avatud juba teist aastat ning ootame külla oma uusi ja vanu sõpru. Menüüst ei puudu eelmise aasta oisukate lemmik veiseliha burger. Laste lemmik õnneloos- iga loos võidab.

10. Lasteaia hoov

Oisu, Lasteaia 7 11.00-14.00

Erinevad tegevused lastele: näomaalingud, lastejooga, lühike nukuetendus, laulumängud jt. Avatud on väike kohvik.

11. Raamatuhoov

Oisu, Lasteaia 2 11.00-14.00

Lugemisnurgad ja kohvik. Kirjanduspooltunnid ja muinasjututund, meisterdamis- ja nuputamisnurk sh 3D-pliiatsitega joonistamine. Kingi endale raamat!

12. Oisu Market

Oisu, Tehnika 2 12.00-18.00

Külastajatele pakutakse väga mitmekesist teise ringi kaupa, eriti palju on lasteriideid, aga ka näiteks huvitavat mööblit jpm.

13. Keelekohvik

Taikse, Pihlaka 28 10.00-14.00

Keelekohvikus saab koduste küpsetiste ja kohvi-tee kõrvale küsida keeletoimetajast perenaise Egle Heinsari käest, mis teid aga keele alal painanud on. Olgu siis õigekirja- või laiemad keeleteemad, leiame vastuse!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles