Ajal, mil eestlaste koduaiad on tomatitest pungil, rändavad välismaised tomatid hulgiladudes ja poodides prügikasti.
Karlovas keedetakse Arvamusfestivalile päästetud tomatitest suppi
Kahe viimase nädala jooksul on Tartus päästetud pea pool tonni küpseid tomateid. Osa neist tomatitest jõuab 14. augustil kl 14-20 maitsva supina Arvamusfestivali Keskväljaku ala külastajateni pop-up kohvikus Homme Saabub Paradiis.
Toidupäästjad üle Eesti kutsuvad maitsma päästetud toidust valmistatud hõrgutisi, tutvuma prügikastides avaneva toidumaailmaga läbi fotonäituse ning arutlema toiduraiskamise üle.
Enne kohviku avamist kl 12-13.30 toimub Keskväljaku alal toidupäästmise teemaline arutelu KÖÖGILAUAJUTUD ehk “PARIM ENNE” ühiskond “KÕLBLIK KUNI” ajastul, mille eesmärk on arutule toiduraiskamisele piir panna. Arutelu vürtsitab tippkokk Peeter Pihel kohapeal valmivate päästetud toorainest roogadega.
Toidupäästja ja panelist Kasper Keps: „Jääb küsimus, kas supp on piisavalt vürtsikas, et põletavale toiduraiskamise probleemile kiire ja tõhus lahendus leida.”
Köögilaua taga kohtuvad:
Urmas Kruuse (Maaeluminister)
Tea Varrak (Sotsiaalministeeriumis toidupäästmise eest vastutav nõunik)
Kaupo Heinma (Keskkonnaministeeriumi asekantsler)
Piet Boerefijn (Toidupanga juht)
Madis Vasser (Eesti Rohelise Liikumise huvikaitse ekspert)
Vaido Padumäe (Rimi Eesti Food AS tegevdirektor)
ja vabatahtlikud toidupäästjad üle Eesti.
Arutelu juhib Märt Treier.
Kõnekaid fotosid prügikastidest päästetud toidust leiab Facebooki Lehel “Homme saabub paradiis”.