Paide teater võõrustas sünnipäevalisi ja üllatas trükilõhnalise raamatuga

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy

Täna hommikul kogunesid Paide Teatri head sõbrad ja kaasteelised muusika- ja teatrimajja, et tähistada väikelinna teatri kolmandat sünnipäeva. Ühtlasi avanes kohaletulnutel võimalus omale soetada vastilmunud raamat sellekevadisest Paide Teatri suurprojektist "33 kõnet".

Paide Teatri kunstiline juht Jan Teevet ütles, et raamat ilmus täna Hooandja toetusplatvormil inimestelt kogutud rahale ning esialgu tagasihoidlikus 700 eksemplariga tiraažis. "Sellest suure osa võtsid juba endale müüa Apollo ja Rahva Raamatu kauplusteketid, kus selle hind on kindlasti palju kallim kui meie pakutav," märkis ta.

Kohalik kogukond sai raamatut osta teatri sünnipäevaks korraldatud brantšil ja kui sealt üle jääb, siis ehk ka edaspidi muusika- ja teatrimajast kohapealt. Teevet märkis, et on raamatu üle rõõmus ning ääretult tänulik väljaandmisega kohe nõustunud kirjastusele ja raamatupoele Puänt. "Kui puudu tuleb, saame raamatuid lasta juurde ka trükkida," lausus ta.

Paide Teatri juht Harri Ausmaa ütles väikelinna teatri kolmest tegevusaastast kõneldes, et see on olnud põnev ja üllatusi täis teekond koos toredate kaaslastega. "Teater otsib jätkuvalt kohta kogukonnas ning püüab mõista, mida üks kogukond oma kandi teatrilt 21. sajandil ootab," sõnas ta.

Paide linnavolikogu esimees Tarmo Alt ütles, et oli Paide Teatri rajamise eel üsna skeptiline, kuid andis siiski neile võimaluse. Nüüd tagant järele on tal selle üle hea meel, sest teater on tema umbusu nende aastatega vaikselt poolehoiuks mudinud ning talle meeldib väga nende teistmoodi asjadele lähenemise viis ning kastist välja mõtlemine.

Teatrit olid sünnipäeva puhul õnnitlema tulnud paljud linlased ning koos nauditi muusika- ja teatrimaja fuajees hommikukohvi, mahla ja inimeste endi kaasatoodud suupisteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles