Päästetud toidust tehti arvamusfestivalil süüa

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy

​Ajal, mil eestlaste koduaiad on tomatitest pungil, rändavad välismaised tomatid hulgiladudes ja poodides prügikasti. Kahe viimase nädala jooksul on Tartus päästetud pea pool tonni küpseid tomateid. Osa neist jõudis laupäeval maitsva supina arvamusfestivalil käinute kõhtu täitma. Kõrvale sai maitsta veel teisi hõrgutisi, mis kõik valmisid hukule määratud toiduainetest.

Aga enne veel, kui toidupäästjad head ja paremat jagama hakkasid, käis keskväljaku laval Märt Treieri juhtimisel tuline arutelu teemal «Köögilauajutud ehk «parim enne» ühiskond «kõlblik kuni» ajastul».

Teema õhku paisanud Anna Hints ütles, et toiduraiskamine on sotsiaalne, keskkonnaalane ja majanduslik katastroof. «Planeedi «parim enne» on juba ületatud ja vägisi tekib küsimus, kuidas pöörduda inimkonnana tagasi «kõlblik kuni» viimaselt tunnilt,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles