Paide keskväljakul peetud 33 kõnet jõudsid kaante vahele

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy

Laupäeva hommikul kogunesid Paide teatri head sõbrad ja kaasteelised muusika- ja teatrimajja, et tähistada väikelinna teatri kolmandat sünnipäeva. Ühtlasi avanes kohaletulnutel võimalus soetada endale sellekevadisest Paide teatri suurprojektist «33 kõnet» vastilmunud raamat.

Paide teatri kunstiline juht Jan Teevet ütles, et raamat ilmus Hooandja toetusplatvormil inimestelt kogutud raha toel ja esialgu tagasihoidlikus 700 eksemplaris. «Sellest suure osa võtsid juba endale müüa Apollo ja Rahva Raamatu kaupluseketid, kus selle hind on kindlasti palju kallim kui meie pakutav,» lausus ta.

Kohalik kogukond sai raamatut osta teatri sünnipäevaks korraldatud brantšil ja edaspidi muusika- ja teatrimajast. Teevet märkis, et on raamatu üle rõõmus ning ääretult tänulik väljaandmisega kohe nõustunud kirjastusele ja raamatupoele Puänt. «Kui puudu tuleb, saame lasta raamatuid juurde ka trükkida,» lisas ta. Paide teatri juht Harri Ausmaa (pildil) ütles väikelinna teatri kolmest tegevusaastast kõneldes, et see on olnud põnev ja üllatusi täis teekond koos toredate kaaslastega. «Teater otsib endiselt kohta kogukonnas ja püüab mõista, mida üks kogukond oma kandi teatrilt 21. sajandil ootab,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles