Avanes taotlusvoor mitteõppivate ja -töötavate noorte ning pikaajaliselt töölt eemal olnud inimeste tööturule aitamiseks

Urmas Glase
Copy
Töö tehases pole ammu meeste pärusmaa. Konesko Türi-Alliku tehases on komplekteerijana ametis Helliki Tigavas (vasakul) ja Džulnara Varrik.
Töö tehases pole ammu meeste pärusmaa. Konesko Türi-Alliku tehases on komplekteerijana ametis Helliki Tigavas (vasakul) ja Džulnara Varrik. Foto: Dmitri Kotjuh

Vast avanenud taotlusvoorust ettevõtetele, vabaühendustele, haridusasutustele ning riigi või kohaliku omavalitsuse asutustele on võimalik taotleda toetust, et pakkuda tööturule jõudmiseks toetavaid tegevusi 16-29-aastastele noortele ja vähemalt 6 kuud tööturult eemal olnud või mitteaktiivsetele inimestele. See võimaldab pakkuda individuaalsemat ja paindlikumat lähenemist nende pehmemaks tööle aitamiseks, arvestades ka vaimse tervise vajadustega.

„Noored on tööturul üks haavatavamaid sihtgruppe vähesema töökogemuse ja sageli töötamise tõttu enam kannatada saanud sektorites. Lisaks on COVID-kriis avaldanud negatiivset mõju meie inimeste, eriti noorte, vaimsele tervisele. Seetõttu pean oluliseks, et noortele ja pikalt tööturult eemal olnud inimestele pakutaks ka pehmemaid ja paindlikumaid lähenemisi, mis toetavad vaimset tervist ning turvalist ja sujuvat liikumist tööturule. Seda saab teha käelise tegevuse ringide, digipädevuste ja teiste sotsiaalsete oskuste arendamise kaudu,“ ütles tervise- ja tööminister Tanel Kiik.

„Taotlusvooru avamisega soovime toetada noori ja pikemalt aega töölt eemal olnud inimesi, kes vajavad paindlikumaid lähenemisi ja suuremat tuge tööturuteenusteni või tööle jõudmisel. Kindlasti on oodatud ka uued ja integreeritud lähenemised, mis igakülgselt toetavad haavatavamate sihtgruppide võimestamist ja enda tee leidmist. Seetõttu on soositud just näiteks individuaalsemad või klubilised tegevused, mis esmalt aitavad inimest üldse aktiveerida ja seejärel samm-sammult tööellu astuda,“ tõi välja tööhõive osakonna nõunik Kelli Ilisson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles