Noored algatasid vaktsineerimise teemalise küsitluse

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Covidi vastu vaktsineerimine tuleb koolidesse.
Covidi vastu vaktsineerimine tuleb koolidesse. Foto: Jüri Looring

Paide noortevolikogu pani kokku väikse küsitluse 6. - 9. klasside õpilastele selgitamaks välja nende meelsust koroona vastu vaktsineerimise suhtes.

Volikogu kirjutab õpilaste poole nii: head 6.- 9. klassi õpilased, pöördume teie poole seoses algava kooliaastaga. Nagu te teate on Eestis hetkel kuum teema õpilaste vaktsineerimine ning seepärast on Paide noortevolikogu koostanud väikese küsitluse, mis annaks ülevaate olukorrast. Vastata tuleb maksimaalselt kolmele küsimusele ja palju aega see ei võta. Seega kõik 6.-9. klassi õpilased Palun täitke see küsimustik ja ütle sõbrale ka edasi. Ilusat suve lõppu!

Küsimustikus on küsitud seda, kas noor on vaktsineeritud või mitte. Kui ei ole, siis uuritakse, miks vastaja pole seda veel teinud. Kolmanda küsimuspunkti juures paluvad info kogujad vastajail aga jagada oma kogemusi ja rõõme või siis muresid ja hirme seoses vaktsineerimisega.

Kel huvi, saab küsimustiku täita siin

Küsitluse eesmärk on välja selgitada noorte arusaamad ja mõtted, mille pealt on siis algavale õppeaastale parem vastu minna. Kui koolide kodukord on juba haridus- ja teadusministeeriumi poolt paika pandud, siis hetkel on oht, et kannatada võib saada laste ja noorte huviharidus.

Ringijuhtidel saab olema väga keeruline teha valdavalt vaktsineerimata õpilastega, kes käivad kokku erinevatest koolidest, treeninguid ning läbi viia huviringe. Samuti võtab see ära võimaluse käia esinemas, osaleda noortel just neile mõeldud üritustel rääkimata motivatsioonireisidest rahvusvahelistele kultuurifestivalidele või spordivõistlustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles