Koroonaviiruse kogus reovees on pea üle Eesti mõõdukas

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Foto: Tartu Ülikool

Sellenädalane reoveeuuring näitab, et koroonaviirus on nädalaga üle Eesti ühtlasemalt laiali läinud. Ühtegi väga suure viirusekogusega asulat seekord kaardil pole, samas on väikese viirusekogusega kohti vähemaks jäänud.

Uuringu juhi, Tartu Ülikooli antimikroobsete ainete tehnoloogia professori Tanel Tensoni sõnul on Eesti keskmist olukorda iseloomustava indeksiga võrreldes koroonaviiruse kogus mõnevõrra suurem Harjumaal ja Lõuna-Eestis. Sel nädalal võeti reoveeproove peale suuremate asulate ka väiksematest kohtadest, kokku 60 kohast. “Tulemustest näeme, et viirus levib hoogsamalt pigem suuremates asulates. Väiksemates kohtades on olukord paljuski veel rahulik,” selgitas Tenson.

Reoveeproove kogutakse iga nädala alguses kõigis maakonnakeskustes, üle 10 000 elanikuga linnades ja vastavalt vajadusele ka väiksemates asulates. Sel nädalal võeti proove üksnes suurematest asulatest, mille proovid kajastavad ööpäeva jooksul puhastit läbinud vee olukorda ning annavad usaldusväärse pildi asula nakkustasemest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles