Tõukeratastega juhtub üha rohkem õnnetusi

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Andreas Põder (vasakult), Sten Andreas Aasma ja Robin Raudsepp teavad, kuidas elektritõukerattaga liikluses ohutult sõita. Neile kõigile on sõiduriist ühest kohast teise jõudmisel suureks abiks.
Andreas Põder (vasakult), Sten Andreas Aasma ja Robin Raudsepp teavad, kuidas elektritõukerattaga liikluses ohutult sõita. Neile kõigile on sõiduriist ühest kohast teise jõudmisel suureks abiks. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kuigi üle-eestiliselt on tõukerattaõnnetused selle suvega kolmekordistunud, on see rohkem suurlinnade murekoht, sest väiksemate kohtade rahulikum liikluspilt pole sõitjaile ülemäära keeruliseks osutunud.

Võrreldes eelmise suvega on tõukerattaga toimunud õnnetuste arv kasvanud pea kolm korda, näitab kindlustusfirma ERGO statistika. Juhtumite käigus saavad sageli lisaks tõukerattale ja selle juhile viga ka sõiduautod või juhuslikud jalakäijad – kahjud tuleb enamasti hüvitada õnnetuse põhjustajal endal.

ERGO kindlustuse kahjukäsitlusvaldkonna juht Caterina Lepvalts ütles, et tõukerataste - olgu need siis isiklikud või renditud, elektrilised või tavalised – kasutamine on rahva seas väga suurt populaarsust kogunud ning kaasa on aidanud ka renditõukerataste kättesaadavus üha uutes piirkondades. "Seetõttu ei olegi üllatav, et sel suvel on ERGOs registreeritud ligi kolm korda rohkem tõukerattaga seotud õnnetusjuhtumikindlustuse juhtumeid kui mullu samal ajal. Samuti on varasemast enam registreeritud kaskokindlustuse juhtumeid, kus sõiduautole on viga tekitanud tõukeratas,“ selgitas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles