Mõisarestorani eestvedajad panid nädalaga püsti toidukoha Viljandis

Copy
Põhjaka restorani eestvedajad Ott Tomik (vasakul) ja Märt Metsallik lähevad Tapale sõduritele kalarooga valmistama.
Põhjaka restorani eestvedajad Ott Tomik (vasakul) ja Märt Metsallik lähevad Tapale sõduritele kalarooga valmistama. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Septembris jõuab ETV eetrisse eksperimentaalne saatesari "Restoran 0", mis on unikaalne pilguheit kolme mehe hullumeelsele unistusele ehitada ühe nädalaga valmis restoran.

ERRi meelelahutusportaal Menu kirjutab, et Põhjaka peakokad Ott Tomik ja Märt Metsallik koos disainer Hannes Praksiga asuvad Viljandi endisesse pesumajja looma toidukohta, proovides teha seda null-suuruse eelarve, meeletu taaskasutamise ja üliväikese rohelise jalajäljega. Loomulikult tehakse iga päev süüa, kõikvõimalikul moel.

"Restoran 0" püüab isutekitava toidutegemise ja nutika ehitamise kõrval mõtestada seda, kuidas maailmas jätkusuutlikult ja rahulikult elada ajal, mil ökokatastroof parajasti pärale on jõudmas. Teisalt on tegu dokumentaalsaatega põnevast inimkooslusest, kes väheste öötundidega nädalal esialgu võimatuna näiva ülesandega hakkama püüavad saada.

Tagasi üles