Ka Paides vähendatakse üleujutuste mõjusid (1)

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Kuigi veteransportlane Riho Kapp ei oska vanale sillale esiti etteheiteid teha, rõõmustab ta silla sagedase ületajana , et see uueneb.
Kuigi veteransportlane Riho Kapp ei oska vanale sillale esiti etteheiteid teha, rõõmustab ta silla sagedase ületajana , et see uueneb. Foto: Urmas Glase

Kuus Eesti linna hakkavad vähendama üleujutuste mõjusid, teiste hulgas ka Paide. 

Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) toetab kahe miljoni euroga Pärnu, Haapsalu, Keila, Paide, Kuressaare ja Sindi linna ehituslikke tegevusi, et aidata neil vähendada üleujutuste mõjusid. Toetust said piirkonnad, kus üleujutused on korduvad või nende laastav mõju on olnud suurem kui mujal Eestis.

Kõik projektid valmivad hiljemalt 2023. aasta lõpuks.

KIKi veemajanduse valdkonnajuht Tõnn Tuvikene ütles, et sügise saabudes tuleb meil üha enam rinda pista rohkete sademetega ning seetõttu on paraku üleujutused linnades üha tavapärasemad. „Seetõttu ongi oluline, et kohalikud omavalitsused vaataksid keskselt üle oma süsteemid – tuvastaks põhjused ja leiaks sobivad tehnilised lahendused. Seetõttu toetasimegi tiheasustusaladel looduslikest veekogudest tingitud üleujutuste leevendust,“ sõnas ta.

Paide linnavalitsus renoveerib Mündi tänava jalakäijate silla, et ennetada selle jäämist suurvee alla. Linnale mõeldud toetuse summa on 110 239 eurot. 

„Kuni 2021. aasta lõpuni on KIKis endiselt avatud kohalikele omavalitsustele üleujutuste põhjuste tuvastamiseks ja sobivate tehniliste lahenduste leidmiseks taotlusvoor,“ kutsub KIKi projektikoordinaator Ööle Janson ka teisi kohalikke omavalitsusi toetust taotlema, et tuvastada nende piirkonna üleujutuste põhjused ja leida parimad võimalikud lahendused vähendamaks või ennetamaks üleujutuste mõjusid. „Uuringute ja muude ettevalmistavate tegevuste läbiviimiseks on võimalik toetust küsida ühe taotluse kohta kuni 100 000 eurot ilma käibemaksuta. Varasemalt oleme 328 118 euroga toetanud Pärnu, Haapsalu, Saaremaa, Paide, Lääneranna, Häädemeeste, Keila, Viimsi ja Võru uuringuprojekte.“

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles