Sularahaautomaadi õhku lasknud moldovlased saadetakse Eestist välja

Tiit Reinberg
Copy
32aastane Moldova kodanik Anatoli Axacal ütleb videosilla vahendusel peetudkohtuistungil, et on oma karistusega päri. Pärast vanglast vabanemist ootab teda ees riigist väljasaatmine.
32aastane Moldova kodanik Anatoli Axacal ütleb videosilla vahendusel peetudkohtuistungil, et on oma karistusega päri. Pärast vanglast vabanemist ootab teda ees riigist väljasaatmine. Foto: Dmitri Kotjuh

Paide kohtumajas kinnitas kohtunik moldovlaste Anatoli Axacali ja Edgheni Savvovich Iusiumbeli ning prokuratuuri sõlmitud kokkuleppe, millega mehed tunnistasid ennast süüdi kahe sularahaautomaadi õhkimises ja nõustusid selle eest vastu võtma ühe aasta ja ühe kuu pikkuse vangistuse.

Moldovas elavad Anatoli Axacal ja Edgheni Savvovich Iusiumbel tunnistasid kohtus, et lõhkasid 2018. aastal 16. mail Aravetel Swedbanki sularahaautomaadi ja üritasid sama teha ka 2018. aastal 5. märtsil Viljandi maakonnas Suure-Jaani alevikus. Seal küll gaas ei plahvatanud, nagu oli plaanitud, ja sularahaautomaat läks kõigest põlema, mistõttu mehed sellest raha kätte ei saanud.

Kohus karistas mõlemat meest aasta ja ühe kuu pikkuse karistusega, kuid vabadusse pääsevad nad juba detsembris, sest on eelmise aasta novembrist saati viibinud vahi alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles