Paide kassid ootavad sünnipäeva puhul külla

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
MTÜ Paikass päästis eelmisel aastal hädast ligi 200 hooleta jäetud kassi, kellest üle poole leidsid endale uue kodu.
MTÜ Paikass päästis eelmisel aastal hädast ligi 200 hooleta jäetud kassi, kellest üle poole leidsid endale uue kodu. Foto: Dmitri Kotjuh

11. septembril tähistab mittetulundusühing Paikass, kes tegeleb hooleta jäetud kasside ning mõnikord ka koerte abistamisega, oma teist sünnipäeva avatud uste päevaga.

Ühingu vabatahtlik Erko Elmik ütles, et avatud uksed ei tähenda muidugi päris seda, et rahvas võiks Paide kassituppa sisse-välja voorida. Nii ei saaks, sest kiisud paneksid siis kohe putku. "Aga ühe toreda koosolemise ja kohviku tahame Paikassi juures küll teha," selgitas ta.

Elmik selgitas, et neil on plaan külalistele pakkuda mõnusat jooki ja sööki, teha lastele näomaalinguid ning kaubelda kõikvõimaliku käsitööga, mida inimesed on nõus heategevuslikul eesmärgil müüki tooma. "Siinkohal kutsumegi käsitöösõpru üles saatma või tooma meile esemeid, mida saaksime müüa, et oma hoolealuste raviarveid maksta ning hoiukulusid katta," palus ta.

Kogu müügitulu läheb Elmiku sõnul üksnes kasside hüvanguks, sest neid on ühingu hoole all mitmeid kümneid, hoiukodudes olijatega lausa sadakond kokku.

Loomulikult saavad kõik huvilised sel päeval soovi korral ka kassituppa sisse astuda ning sealsete asukatega tutvust teha. "Ehk leiab keegi ka omale koju kaasa võtmiseks mõne sõbraliku nurrmootori või paimaia karvakera," lausus ta.

Kuigi Paikassi ametlik sünnipäev on 2. septembril, valisid nad tähistamiseks 11. kuupäeva, sest siis on suured kooli alguse sagimised möödas ning inimestel taas aega heategudele mõelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles