Nädalavahetusel läheb käima teine Kurjailma festival

Järva Teataja
Copy
Kurjailma festival algab tänavu septembris ja kestab kuu aega
Kurjailma festival algab tänavu septembris ja kestab kuu aega Foto: Facebook: Kurjailma festival

Kurjailma festival 2.0 toimub septembrikuu jooksul Järvamaa eri paigus ja on meelelahutusliku iseloomuga ürituste kogum, millest on oodatud osa võtma nii ilmastikukindel looduse nautleja kui toidugurmaan, teatrisõber kui ka näputöö austaja. Festivali korraldajad on Järvamaa LEADER tegevusgrupid ja Järvamaa Arenduskeskus.

Täpsemalt 4. septembrist kuni 3. oktoobrini pakutakse Kurjailma festivali käigus Järvamaa eri paigus erinevaid meelelahutuslikke üritusi. Näiteks võõrustab festivali avapäeval 4. septembril Hindreku talu erimenüüga Rabaresto, kuhu saab sööma sõita ainult kanuuga, broneerides enne koha mitte lauas, vaid kanuus. Esimesel nädalavahetusel on Kurjailma festivali sündmuste kavva jõudnud Muuseumitee, kus kõikidesse Järva valla muuseumidesse saab kahe päeva jooksul sisse lunastades üheeurose käepaela. Veel on kuu aega kestva ürituste nimekirjas matkapäev, teatriprojekt, laat, konkurss ja kogukonna õpipäevi.

Festival on ellu kutsutud maakonna turismihooaja pikendusena, et pakkuda külalistele tegevusi ja piirkonna tutvustust. Sellel korral oodati festivali kavasse just festivaliks mõeldud üritusi või siis selliseid, mis vajasid festivalil pakutavat turundusjõudu.

"Sellist turismihooaega pikendavat ja üritusi koondavat festivali soovisid Järvamaa turismiettevõtjad ja kultuurikorraldajad juba ammu," arutleb MTÜ Järva Arengu Partnerid konsultant Sille Pudel. "Kui kolm maakonna arendusorganisatsiooni ühendasid jõud, siis saimegi üritusele õla alla panna ja korraldada midagi jõulisemat. Seekord muutsime pisut sisu ja lühendasime kestvuse aega, aga ideelt jäi asi ikka samaks ning pakume „punase vihmavarju katust“ kõigile korraldajatele."

Kogu festivali kava on kodulehel kurjailma.ee. Samast leiab ka ürituste läbiviimise põhimõtted. Kõik üritused on iseseisvad, kuid kannavad oma reklaamil märget "Festivali sündmus". Piletimüüki korraldab iga ettevõtmine ise ja ühendust peab võtma korraldajaga otse. Paljud üritused on tasuta. Kenale sügisele lootes on enamik üritusi mõeldud väliüritustena. See oli ka põhjus, miks festivali aeg lühenes võrreldes esimese festivaliga ja toodi ürituse toimumisaeg ettepoole kui 2020. Et kõik oleks ka sel korral turvaline, arvestatakse pandeemia olukorda ja kehtestatud reegleid. Korraldajad võivad küsida tervisetõendit.

Esimene Kurjailma festival toimus 15. septembrist kuni 30. novembrini 2020 ja selle käigus sooviti korraldada 144 üritust. Osaliselt jäeti neist mõned siiski pidamata, sest COVID-nõuded ei lasknud neid enam korraldada. Sellegipoolest võttis osa üritustest osa ligi 8000 inimest nii maakonnast kui ka väljastpoolt. Oma nime on festival saanud rahvatarkusest "Kured läinud, kurjad ilmad, haned läinud, hallad maas, luiged läinud, lumi taga".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles