Raietööd kalmistul algavad tuleval nädalal

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Kalmistuseadus ministeeriumide hinnangul toimib ja selle muutmist vajalikuks ei peeta. Kalmistutesse puutuvat tuleks lahendada kohaliku omavalitsuse tasandil.
Kalmistuseadus ministeeriumide hinnangul toimib ja selle muutmist vajalikuks ei peeta. Kalmistutesse puutuvat tuleks lahendada kohaliku omavalitsuse tasandil. Foto: Urmas Luik

Mitu Türi Saunametsa kalmistul kasvavat puud on aja jooksul muutunud ohtlikuks kalmistu külastajatele ja ka haudadele, mille ääres nad kasvavad ning seetõttu võeti nõuks puud eemaldada.

Türi vallavalitusus ootas ka kuni eelmise nädala lõpuni elanike ettepanekuid ja arvamusi, mida peaks raietööde planeerimisel arvesse võtma. Vallavalitsuse ehituse- ja keskkonnaspetsialisti Grete Kaljulaidi selgitusel vastavasisulisi ettepanekuid ei laekunud ja järgmisel nädalal algavad kalmistul raietööd. Langetamist ootavad 11 paplit ja üks männipuu. Raietöödega alustatakse järgmise nädala keskel ning tööde tegija tagab ka ohutuse nii hauaplatside, -kivide kui ka külastajate suhtes.

Veel paar nädalat on aga vallakodanikel aega teha ettepanekuid Kõrgessaare kalmistu raietööde asjus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles