Uued nõuded peletavad toitlustajatelt kliente

Urmas Glase
Copy
Eile ennelõunal Mäos Sämmi grillis söömas käinud Kristil ja Meelisel oli vaktsineerimistõend ette näidata ja seejärel said nad asuda kohe menüüs süüa valima.
Eile ennelõunal Mäos Sämmi grillis söömas käinud Kristil ja Meelisel oli vaktsineerimistõend ette näidata ja seejärel said nad asuda kohe menüüs süüa valima. Foto: Dmitri Kotjuh

Valitsuse nõue tõendada toitlustusasutustes oma vaktsineeritust, koroona läbipõdemist või negatiivset testi on söögikohtadest viinud nädalaga rohkesti kliente, drastilisemate näidete põhjal on käive langenud isegi kuni 70 protsenti.

Nädal aega tagasi jõustunud valitsuse otsus nõuab, et toitlustusettevõtted, kus süüakse-juuakse kohapeal, küsiksid inimestelt vaktsiinipassi, koroona läbipõdemise tõendit või negatiivset testi.

Sämmi Grilli pidava OÜ Mäo Grill juhatuse liikme Enno Vaabi ütlust mööda kadus lisanõude kehtimise esimesel nädalal populaarsel toitlustuskohal käibest kolmandik. «Nädal on lühike aeg ja ega see head võrdlust anna. Käibed võivad kõikuda ka ilma muutudes või kasvõi tähtpäeva langemisel tööpäevale või nädalapäevale. Kliendi käitumist juhib keeruline algoritm,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles