Seisma jäänud spordivarustus leidis õige koha

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Koolil on annetatud korraliku spordivarustuse üle alati hea meel.
Koolil on annetatud korraliku spordivarustuse üle alati hea meel. Foto: Erakogu

Türi põhikooli kehalise kasvatuse õpetaja Liisa Gritšenko andis teada, et nende kooliaasta algas südant soojendava heateoga. Nimelt annetati koolile suusasaapad, uisud ja rulluisud. Eeskuju väärib kahtlemata järgimist.

Gritšenko sõnul oli tegu ühe inimese suure heateoga, millest saavad edaspidi osa nii õpilased kui kogukond. "Kogukonna inimesed saavad meilt spordivarustust ja -vahendeid laenutada ning nii sünnib toodud asjadest veelgi suurem kasu," selgitas ta.

Sellise heateo tegi Türil koolis käinud Jüri Karus. "Mul endal jäid need üle. Kuna ise enam eriti ei kasutanud, siis mõtlesingi, et annan kellelegi, kel nendest rohkem rõõmu," sõnas ta.

Karuse sõnul polnud tal tegelikult aimugi, et koolidesse oleks spordivarustust väga vaja. "Pean nüüd uurima ja vaatama äkki mõnel tuttaval seisavad veel sellised asjad kodus jõude," märkis ta. "Aga väikest inventuuri võiks kodudes sügisel teha kõik inimesed. Usun, et paljudel seisab kusagil kapinurgas või pööningul spordivarustust ja -vahendeid, mida tegelikult enam ei vajata."

Karus lisas, et ta saaks koolidele anda ka kettagolfi kettaid ja teha ka koolitusi, kuid talle teadaolevalt annavad neid maaletoojad ja edasi müüjad heategevuslikul ja ala populariseerimise eesmärgil ka ise. "Aga kui mõnel koolil või lasteaial on selle vastu huvi, võib minuga julgelt ühendust võtta," sõnas ta.

Ka Liisa Gritšenko kutsus inimesi üles kooliaasta algul kodus seisvat spordivarustuse tagavara üle vaatama. "Kui kellelgi on kodus seisma jäänud korralik spordivarustus, siis meie leiame sellele kindlasti kasutust. Õpilased ja kogukond on selliste heategude üle väga tänulikud," ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles