Paide Teater kutsub poliitikud linnarahva ette

Järva Teataja
Copy
Paide muusika- ja teatrimaja
Paide muusika- ja teatrimaja Foto: Dmitri Kotjuh

Paide Teater ootab kõiki linnakodanikke juba 7. septembril kell 18 Paide muusika- ja teatrimaja parklasse kuulama Paide erakondade ja valimisliitude visiooni, kuhu ja kuidas peaksime üheskoos edasi minema.

2021. aasta kohalike omavalitsuste valimiseni on poolteist kuud. Oktoobris tehtav valik määrab selle, milline saab olema Paide järgneva nelja aasta jooksul, millistel tänavatel me kõndima hakkame ning kuhu suunas oma pilgu seame, kui tuttav küsib "kuidas siis kah Paides läheb?".

Kes on inimesed, kes omavalitsust juhtima hakkavad? Milline on nende inimeste, erakondade ja valimisliitude platvorm, visioon Paidele? Milline on see tegevuskava, mille järgi pärast valimisi tööle asutakse? Kuhu ja kuidas edasi?

Pooleteise kuu pärast tuleb Paide inimestel teha oma valik. Valik, mis - nagu eelnevalt mainitud - muudab meie kõigi igapäevaelu. Just meie, sest seda linna ei tule ehitama keegi teine.

Selleks, et valimiskasti libistatud sedelil oleks just see õige number, soovib Paide Teater, aktiivsete linnakodanike, Arvamusfestivali eestvedajate ning Paide Gümnaasiumiga koostöös anda neile, kes on leidnud endas kindluse oma nimi valimiskasti kohale kinnitatud lehele seada, võimalus oma nägemus ja visioon kõigi linnakodanikeni tuua.

Esimese aktsioonina anname kõikide kandideerivate erakondade ja valimisliitude ühele esindajale, kes ei pea olema linnapea kandidaat, 7. septembril Paide Muusika- ja Teatrimaja parklas kell 18 kõnepuldis vaba mikrofoni. Iga esindaja saab vahelesegamiseta ja täiendavate küsimusteta kaheteistkümne minuti jooksul tutvustada oma platvormi, kuhu ja kuidas peaks Paide edasi liikuma. See on koht, kus seada sõnadesse oma visioon, oma nägemus, valimisplatvormi essents.

Esinemise järjekord loositakse kohapeal ning kõikidele osapooltele antakse võrdselt kaksteist minutit. Loodetavasti ei lase keegi end kujutlusvõime kriisist segada. Julged nägemused nõuavad julgeid inimesi.

Aktsioonis osalevad Keskerakonna esindaja Kersti Sarapuu, Reformierakonna esindaja Tarmo Alt, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esindaja Priit Põder, valimisliidu Uus Paide esindaja Ott Koobas, valimisliidu Inimeste linn esindaja ning erakonna Isamaa esindaja.

Juhul, kui on erakondi, valimisliite või üksikkandidaate, kellest seni veel kuuldud pole, kuid kes valimistel osalevad ning tahavad enda visiooni ja platvormi 7. septembril esitleda, palutakse ühendust võtta Paide Teatriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles