Vabatahtlikud abilised oodatud: Kirna mõisapargis toimuvad taas istutustalgud

Järva Teataja
Copy
TRT03: NARTSISSID : PUHJA, EESTI, 06MAY21 - 
Puhjas, Viljandi tee 34 kortermaja ees, on nartsissiväli.
ma/Foto MARGUS ANSU TARTU POSTIMEES
TRT03: NARTSISSID : PUHJA, EESTI, 06MAY21 - Puhjas, Viljandi tee 34 kortermaja ees, on nartsissiväli. ma/Foto MARGUS ANSU TARTU POSTIMEES Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kui eelmise aasta septembris pandi Kirna mõisa tahaaeda maha ligikaudu 11 tuhat nartsissisibulat, siis teist samapalju on mõisapere plaaninud maha panna ka tänavu. Laupäeval toimuvatele istutustalgutele on appi oodatud ka vabatahlikud.
 

Kirna mõisa perenaine Tuuli Org ütles eelmise aasta septembris Järva Teatajale, et tegemist on juba kevadel mõisa toodud nartsissidega. "Need on nii öelda koroonaaja kingitus. Kuna poed ei saanud nii palju lilli kevadel müüa, kui olid planeerinud, jäi Nurmiko aiandil väikestesse pottidesse istutatud nartsisse palju üle. Nad olid valiku ees, kas need ära visata või annetada kellelegi, kes huvi tunneb," rääkis ta.

Org selgitas, et nartsissid jõudsid nendeni hiliskevadel ja õitsvatena. "Jätsime lilled pottidesse tekitades neist suure lilleklumbi. Küllap ei saanud paljud aru, millega tegu kui tulpide õitsemise järel järsku nartsissidest pilti jagasime," sõnas ta naerdes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles