Vähipüüdjad käitusid Järvamaal just nii

Kuido Saarpuu
Copy
Jõevähk.
Jõevähk. Foto: Aimar Rakko

Jõevähi populatsiooni kaitseks kehtivad püügile Eestis ranged piirangud. Vähke tohib püüda vaid kalastuskaardi alusel, loetud veekogudes ja ainult augustikuu jooksul. Jõevähkide püügil kehtib nii alammõõt kui päevane piirarv: kalastuskaardi omanik tohib päevas püüda kuni 75 vähki, kes on kasvanud vähemalt 11 cm pikkuseks.

„Vähipüügikohti kontrollides on keskkonnainspektorid leidnud üle saja omanikutunnuseta püügivahendi, alustati kümneid menetlusi ning vahetult enne sügisest sigimisperioodi õnnestus elusana tagasi vette lasta tuhandeid ebaseaduslikult püütud vähke,“ ütles keskkonnaameti eluslooduse ja kalanduse järelevalve arendusosakonna peainspektor Aare Pai. „Need tulemused ei ole veel lõplikud, sest menetlused alles käivad ning meie kontrollkäigud jätkuvad ka püügikeelu ajal,“ lisas Pai.

Keskkonnameti järelevalveosakonna Järvamaa büroo keskkonnakaitse vaneminspektor Martin Tomingas kommenteeris siinset vähipüügihooaega suhteliselt rahulikuna. „Sel aastal me Järvamaal rikkumisi ei tuvastanud ja väärteomenetlusi ei alustanud. Püüdjatel olid load olemas ja alammõõdulisi vähke väljapüütutre seas ei näinud,” selgitas. „Vähipüügijärgne järelevalve muidugi veel käib ka siin.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles