17. Rogaini Euroopa meistrid selgusid Otepääl

Kuido Saarpuu
Copy
Rogaini EM 2021 Otepääl meeste pronks Mehis Muru-Martin Vilismäe finišis.
Rogaini EM 2021 Otepääl meeste pronks Mehis Muru-Martin Vilismäe finišis. Foto: Aldis Toome

Tänavuse aasta rogaini Euroopa meistrid selgusid Otepää ümbruskonna maastikel.

Otepääl toimunud Euroopa meistrivõistlustel oli stardis 430 sportlast 15 riigist. Osalemas oli ka kümmekond Järvamaa sportlast.

Võistlused oli eestlastele väga edukad ja ka medalivõit tuli ka Järvamaale. Orienteerumisklubi JOKA eestvedaja Paul Poopuu andis teada, et 219 võistkonna konkurentsis võitis meeskondade seas pronksmedali järvakas Mehis Muru koos Martin Vilismäega. Nad läbisid ööpäevaga maastikul 70 kontrollpunkti, mis andis kokku 432 arvestuspunkti ja selleks tuli läbida joostes üle 130 kilomeetri. Kuldmedali võitsid nüüdseks kolmekordne rogaini maailma- ja Euroopa meister Timmo Tammemäe koos Sander Linnusega, kelle lõpptulemuseks oli 459 punkti, milleks tuli maastikul joostes läbida 74 kontrollpunkti ja 148 km.

Naisveteranide WSV (alates 55aastased) klassis saavutas Siiri Poopuu koos Saima Värtoniga hinnatava, ent samas alati veidi mõruda neljanda koha 232 punktiga ja läbisid maastikul ligi 90 km pikkuse distantsi. Klubikaaslased JOKAst Kersti Ehala ja Pilvi-Heli Vettik saavutasid punktipealt sama tulemuse, ent nende aeg rajal oli ligi veerand tundi pikem ning seega lõpptulemuseks viies koht.

Meesveteranide konkurentsis saavutasid Gert Saamann ja Tarmo Saare 53 meeskonna seas 23. koha 262 punktiga. Naisveteranidest lõpetasid Elina Lasseron ja Rita Ojala 207 punkti ja 24. kohaga. Veteranide segavõistkondade arvestuses saavutasid Siret Pärtel ja Toomas Aan 36. koha 124 punktiga.

Eestimaine rogaini hooaeg aga jätkub oktoobrikuu lõpuni ja Eesti Orienteerumisliidu kalenderplaanis on veidi lühemaid kuni kaheksatunniseid rogaine mitmeid ning kõigil on võimalus koos mõnusa 2-5 liikmelise seltskonnaga neist osa saada.

Rogain on orienteerumisala, mis tiitlivõistluste tähendab võistkondlikku 24 tunnist non-stop valikorienteerumist. Võistlusala juured on pärit Austraalias, ent viimase veerandsaja aastaga on see muutunud arvestatavalt poopulaaseks paljudes maades, kus orienteerumise ja matakamise tavad levinud on.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles