Loomaaed hakkab taas kampaania korras kõrvitsaid koguma

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Pintšetamariinid kõrvitsapeol.
Pintšetamariinid kõrvitsapeol. Foto: Tallinna loomaaed

Tallinna loomaaia tänavune kõrvitsakampaania kutsub osalema ja loomadele kõrvitsaid saatma laste- ja haridusasutusi üle Eesti, eraisikutelt oodatakse põhjavärava kogumiskasti peamiselt õunu, porgandeid ja peete.

Kõrvitsaid kogutakse tänavu kampaania korras lasteaedadelt ja koolidelt piiratud koguses ehk kuni 10 tonni. "Suur rõõm on tõdeda, et kõrvitsate kogumisest on kujunenud tore traditsioon ning loomaaia ja loomade sõbrad on varasemalt kasvatanud ja saatnud tohutul hulgal kõrvitsaid. Kuna uute ekspositsioonide ehitustööde ja ümberkorralduste tõttu on loomaaias söödaladude ning ka kõrvitsate hoiustamise tingimused vähenenud, viime selle aasta kogumiskampaaniat läbi veidi teistmoodi ja väiksemas mahus. Selleks, et heategevuspisik saaks aga jätkuvalt laste südametes kasvada, kutsume selle aasta kõrvitsakampaanias osalema just lasteaedu ja koole," selgitas kampaania koordinaator Helina Õunapuu tänavuse aasta kõrvitsate kogumise ideed.

Kõrvitsakampaanias on osalejate arv piiratud. Osalema on oodatud kuni 70 lasteaeda ja õppeasutust. Kõrvitsad aitab Eestimaa lasteaedadest ja koolidest kokku koguda ning tasuta loomaaeda transportida Omniva. Omniva operatsioonide juhi Evert Rööpsoni sõnul on nad rõõmuga loomaaiale partneriks, et kõrvitsad kenasti kõikjalt Eestist loomaaia asukateni jõuaks. "Kui igapäevaselt rõõmustame saabunud pakkide ja kirjade näol inimesi, siis kõrvitsakampaania näol saame nüüd saadetistega rõõmustada ka loomi," lisas Rööpson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles