Vaata, kuidas Põhjaka kokad pesumajast toidukoha teevad

Järva Teataja
Copy
ETV saates "Restoran 0" asuvad Põhjaka peakokad Ott Tomik ja Märt Metsallik koos disainer Hannes Praksiga looma endisesse pesumajja toidukohta.
ETV saates "Restoran 0" asuvad Põhjaka peakokad Ott Tomik ja Märt Metsallik koos disainer Hannes Praksiga looma endisesse pesumajja toidukohta. Foto: Jarmo Liivak

11. septembril jõuab ETV eetrisse eksperimentaalne saatesari "Restoran 0", mis on unikaalne pilguheit kolme mehe hullumeelsele unistusele ehitada ühe nädalaga valmis restoran.

Põhjaka mõisarestorani peakokad Ott Tomik ja Märt Metsallik koos disainer Hannes Praksiga asuvad Viljandi endisesse pesumajja looma toidukohta, proovides teha seda null-suuruse eelarve, meeletu taaskasutamise ja üliväikese rohelise jalajäljega. Loomulikult tehakse iga päev süüa.

ERR meelelahtusportaal Menu vahendab, et "Restoran 0" püüab isutekitava toidutegemise ja nutika ehitamise kõrval mõtestada seda, kuidas maailmas jätkusuutlikult ja rahulikult elada ajal, mil ökokatastroof parajasti pärale on jõudmas. Teisalt on tegu dokumentaalsaatega põnevast inimkooslusest, kes väheste öötundidega nädalal esialgu võimatuna näiva ülesandega hakkama püüavad saada.

Kokkade ja disaineri kõrval tegelevad nutikate lahenduste leidmisega mitmed andekad metallikunstnikud, sepad ja paljud teised.

heida saatele juba enne tele-eetrisse jõudmist pilk peale SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles