Moosikonkursi mullune võitja võttis tänavu kaksikvõidu

Urmas Glase
Copy

Koigi mõisa moosikonkursi mullune võitja Elve Žukovits võttis kaksikvõidu moosidega "Sügis tšilliga" ja "Nostalgia" ka tänavu ja sai auhinnaks oma eelmise aasta võidumoosi.

Võidukate mooside keetja Elve Žukovits kinnitas, et pani oma moosi häid mõtteid: "Moosi võib keeta kõigest aga tähtis on tooraine, mida kokku panna. Eelmisel aastal oli võit tšilli-paprika moosiga puhas õnn aga tänavu oli koguni kaks moosi võrdselt esimest-teist kohta jagamas."

Võitja peaauhinnaks oli Tikupoisi restorani poolt välja pandud peoõhtu pakett koos õhtusöögi ja ansambel Dagö kontserdiga.

"Võtsin Tahkuranna naistelt šnitti õunamoosist, kus lisaks pipart, natuke küüslauku, äädika ja suhkru vahekord peab olema õige," paotas võitja pisut oma retsepti.

"Žürii vaatas, et moosi värv, lõhn ja konsitensts läheks moosil kokku. Samuti nuputasime, millega seda oleks parim süüa," märkis žürii liige Sirje Päeslane-Tippi.

Kokku esitati konkursile 19 moosi, neist viis keetis Žukovits. Tema tomatimoosi hindas žürii väga magusaks. "Retsept on pärit Maire Suitsu kokaraamatust," selgitas Žukovits.

Žukovitsi vaarika-õunamoos Koigi žüriid, kuhu luulusid veel Tanel Teas ja Kalev Altmets, ei köitnud, kuid mullu võitis sama moos Maalehe moosikonkursi.

Kolmanda koha sai Rosanna ja Lembitu moos "Õun ja punane sõstar. Rõlkovite moos", mille Rosanna Rõlkov keetis koos vanaisaga vanavanemate päevaks ja otsustas tulemuse ka konkursil hinnata lasta.

Esimest korda välja antud laste-eripreemia pälvis Maarja Koivuoja valmistatud õuna-kaneelimoos.

Moosikonkursiga samal ajal pidasid Koigi kandi naised mõisa fuajees ja trepil moosi- ja mahlalaata ja põhikooli lapsed andsid tunniajalise kontserdi.

Kaupleja Kaie Altmets ütles tema jaoks on kohalikuna oluline osavõtt: "Kõige paremini läksid täna seenehoidised, mitte moosid."

Ajakirjaniku saabudes oli parasjagu leti ees Järva vallavolikogu esimees Rait Pihelgas, kes samuti õhinal räkis, kuis ta kuusenoorendikku läks kuuseriisikaid otsima aga leidis hoopis palju kukeseeeni."

Koigi kooli direktor Annela Ojaste sõnul oli tänavune ettevõtmine väikse kogukonna keskne ja kauplejaid ning külastajaid väljaspoolt ei kutsutudki praeguse aja turbulentsuse tõttu.

"Meil mitu kohalike poliitikute seltskonda küsisid, kas võivad oma reklaamtelgid üles panna aga me loobusime ka sellest," ütles Ojaste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles