Tõrvaaugu metsa- ja matkapäeva ootab ees

Järva Teataja
Copy
Metsa-ja matkapäev Tõrvaaugus
Metsa-ja matkapäev Tõrvaaugus Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

18. septembril 2021 algusega kell 11 toimub Järvamaal Türi vallas Rassi külas Tõrvaaugu XXVIII metsa- ja matkapäev.

Metsapäev on pika traditsiooniga üritus, mida peetakse Tõrvaaugus juba 2. korda ja seda metsatöötajate päeva tähistamiseks ning küla traditsioonide hoidmiseks.

Metsapäeval näeme, kuidas aeti vanasti tõrva, saab osaleda mitmesugustel metsanduslikel võistlustel ja metsamatkal. Avatud on seenenäitus ning teadjad annavad nõu, milliseid seeni korjata. Seekord on meil taas seenetundjaks Külli Kalamees-Pani. Huvitavat tegevust jagub nii suurtele kui ka väikestele.

Korraldajad on hoolitsenud ka selle eest, et osalejad ei peaks kannatama tühja kõhtu.

Päevakorras on lisaks matkale ja õpitubadele mitmesugused võistlused nagu näiteks silmateritamine, raievõistlus, viktoriin ja veel mõndagi huvitavat. Avatud ka väike muuseumituba, kus saab tutvuda vanade metsatööriistadega. Metsapäeval on võimalus osta-müüa ka omatoodangut. Osa võivad võtta kõik huvilised, võistlusvahendid kohapeal olemas ning võistlusteks registreerimine alates kella 10.30st.

Kogu üritus on osalejatele tasuta.

Metsapäeva korraldab Rassi Külaselts. Projekti rahastab Türi vallavalitsus ja Rassi Külaselts. Metsapäeva toetab RMK.

Kohalesõidu juhend

Imavere-Viljandi mnt 31. kilomeetril keerata Vändra suunas ja sõita 11,3 km, kuni paremale näitab suunaviit "Jälevere 4 km". Sõita Jälevere suunas 9 km kuni Tõrvaaugu bussipeatuseni.

Puhkekoht asub veidi enne bussipeatust teest paremal pool. Türi poolt tulles jälgida suunaviita "Rassi 19 km" ja sõita Tõrvaaugu küla keskele, kus keerata vasakule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles