Kartulil on kümneid varjundeid, mida kokkamisel silmas pidada

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Kartuleid on mitut värvi ja sorti – igaühel neist oma kindel otstarve.
Kartuleid on mitut värvi ja sorti – igaühel neist oma kindel otstarve. Foto: Sille Annuk

Põliste põllukultuuride hulka kartul Eestis ei kuulu, kuid sellegipoolest on ta muutunud iseenesestmõistetavaks põhitoiduaineks. Millist sorti ühe või teise töötlusviisi puhul eelistada võiks, seda selgitab kartulikasvataja.

Simunas tegutseva kartuleid kasvatava perefirma müügiesindaja Alo Põldmaa, kes on üks perepoegadest, ütles, et praegu polegi enam palju peresid, kes ostavad terveks talveks kartuli keldrisse valmis.

«Enamik soovib üks-kaks kotti korraga, et paari kuu pärast uuesti osta,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles