Kaitseminister Kalle Laanet külastas Kaitseliidu Järva malevat

Urmas Glase
Copy

Täna ennelõunal peatus kaitseminister Kalle Laanet tunniks Järva maleva staabis. Seni on järvakad võõrustanud kaitseministritest üksnes Jüri Luike.

Kuigi kaitseministril tuleb palju lennata rahvusvaheliste kohtumiste vahet, kinnitas Kalle Laanet, et ta leiab paar korda kuus aega tegemaks Eestis ringsõite, et käia vaatamas ja rääkimas oma haldusala inimestega.

Ministrile andsid ülevaate Kaitseliidu Kirde maakaitseringkonna tegevusest ringkonna ülem kolonelleitnant Jaanus Ainsalu ja Järva malevast rääkis pealiku kohuseid täitev staabiülem kapten Janek Männik.

Minister Laanet tundis sügavamat huvi noorteorganisatsioonide kaasamine täisealiseks saamisel Kaitseliidu ja Naiskodukaitse tegevusse.

Kohtumisel osalenud maleva staabi töötajad kasutasid võimalust uurida Venemaa käimasoleva militaarõppuse "Zapad" kohta, samuti Valgevenest lähtuva rändesurve kohta naaberriikidele.

"Kohe lõppev õppus "Zapad" on avalikkuse jaoks olematu läbipaistvusega ja me ei näe Putni ega Vene kindralstaabi ohvitseride pähe. Tundub, et sõjaväge valmistatakse ette rohkem riigiduumat valima. Neil valimised ukse ees. Samuti paistavad nad mures olevat Afganistani olukorra üle," vastas minister.

"Olukord Valgevenega piirnevate riikide piiridel on jätkuvalt pinev. Charter-lennud Süüriast, Iraagist ja Jordaaniast ei ole lakanud. Läti ja Poola on isegi jõulisemalt reageerinud piiril toimuvale kui Leedu, kus on ametkondade koostöös probleeme. Kui halvas head otsida, siis on olukord pannud meid Läti, Leedu, kui Poola kolleegidega omavahel rohkem suhtlemaja ka koos tegutsema," märkis Laanet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles