Muuseumidesse jõudsid sajad teelised

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Aravete külamuuseumi väisanud muuseumiteelised said tunamullu osa muuhulgas Alburahva teatri etendusest «Õnnesoovid».
Aravete külamuuseumi väisanud muuseumiteelised said tunamullu osa muuhulgas Alburahva teatri etendusest «Õnnesoovid». Foto: Margus Kontus

Sel kevadel istusid Järva valla muuseumide eestvedajad koos ja pidasid aru. Kuidas inimesi pärast pandeemialainet jälle muuseumi saada? Kuidas meelitada ligi just oma valla inimesi? Ühise arutelu tulemusel sündis mõte Muuseumitee programmist ja kuu esimesel nädalavahetusel teoks saanud ettevõtmisest tehti eelmisel nädalal kokkuvõtteid.

Programmi üks algatajaid, Imaveres asuva Eesti piimandusmuuseumi juhatuse liige Anneli Siimussaar, ütles, et ega nad mõelnudki meelitada valda tulema bussitäite kaupa välisküla­lisi. «Pigem mõtlesime sellele, et oma valla inimesed saaksid ettekujutuse, millised väärtused meil siinsamas peidus on,» selgitas ta. «Eestis pole just palju valdu, kus oleks nii palju muuseume kui meil siin.»

Eelmisel nädalal Muuseumiteest kokkuvõtteid tehes ja arve Exceli tabelisse lüües selgus aga, et eesmärke on täidetud omajagu, sest 12 muuseumi oli jõudnud rahvast Virust ja Võrust ja Saarestki oma valla inimestest rääkimata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles