Paide krossipoiss võitis hõbemedali

Järva Teataja
Copy
Enriko Peilmann
Enriko Peilmann Foto: Janek Pakassaar

Legendaarsel Holstre-Nõmme krossirajal sõideti nädalavahetusel Eesti noorte motokrossi karikavõistluste eelviimane etapp, mis oli ühtlasi 65cc, 85cc ja MX125 klassi Eesti meistrivõistluste etapp, kus häid kohti olid püüdmas ak Järvamaa noorvõistlejad.

Aigar Leoki poeg Lucas oli tänavu 65cc klassis võitmatu, kui ta oli enne finaali kaheksast sõidust võitnud seitse ja Viljandist tuli samuti kaks kindlat esikohta. Avasõidus sai kindla teise koha terve sõidu samal kohal püsinud Marten Raud (Husqvarna, Viljandi motospordiklubi). Kolmandaks tuli sõidu alguses lausa kümnendale kohale langenud Karl Teesalu (KTM, RedMoto Racing).

Paide poissi Enriko Peilmani (KTM, RedMoto Racing), kes on samuti sel hooajal etappidelt valdavalt pjedestaalikoht noppinud, tabas kohe esimese sõidu algul ebaõnn. Ta kukkus ja jäi koos mitme teise konkurendiga ttäitsa tahaotsa. Sõidu lõpuks tõusis ta juba üsna arvestatavale kohale, kuid siis kukkus veel korra. Tulemuseks vaid kaheksas koht.

Teises sõidus suutis Leoki tempos enam-vähem püsida avasõidu 12. Aston Allas (Husqvarna, RedMoto Racing), kuid ka tema ei suutnud liidrile ohtlikuks saada. Pikalt sõitis kolmandana Teesalu, kes sõidu lõpus ebaõnnestus ja sai kirja 20. koha.

Seejärel tõusis sellele kohale Peilman, kes suutis kohta kindlalt lõpuni hoida.

Etapivõidu sai seega Leok, teise koha viimases sõidus neljas olnud Marten Raud ja kolmanda koha Enriko Peilman.

Eesti meistrivõistluste üldarvestuses saavutas Peilman aga Leoki järel hõbemedali jättes Teesalu kolmandaks.

85 cc masinaklassis oli rajal kaks Järvamaa noormeest. Esimeses sõidus juhtisid vägesid vennad Sebastian ja Travis Leok ning nende tuules suutsid püsida vähesed. Paidelane Robin Raudsepp hoidis kuuendat kohta ning Marko Moorits Imaverest lõpetas kaheksanda kohaga.

Teises sõidus tegid konkurendid Leokitele kambaka ning surusid nad kolmandaks ja neljandaks. Paraku ebaõnnestus sel korral ka järvalaset sõit, kes leidsid end võistlejaterivi lõpu osast: Moorits oli 8. ja Raudsepp 9. Kahe sõidu kokkuvõttes oli Raudsepp 8. ja Moorits 9.

Eesti meisrivõistluste arvestuses tuli Marko Moorits viie võistluse kokkuvõttes seitsmendaks ja Robin Raudsepp kümnendaks. Mõlemad noormehed sõitsid kaasa kõigil etappidel. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles