Kuutsemäel selgusid Eesti meistrid orienteerumise tavarajal ja teatejooksudes

Järva Teataja
Copy
Fotol Eesti MV teatejooksus mehed 35-40 poodium: hõbe JOKA võistkond Tiit Tähnas, Tiir Poopuu ja Kaarel Kallas
Fotol Eesti MV teatejooksus mehed 35-40 poodium: hõbe JOKA võistkond Tiit Tähnas, Tiir Poopuu ja Kaarel Kallas Foto: Erakogu

Eesti meistrivõistlused orienteerumise tavarajal ja noorte niing veteranide teatejooksudes peeti Kuutsemäe ümbruse metsades. Suviselt soe ilm, raske läbitavus ja korralikud kõrguste vahed väsitasid võistlejaid efektiivselt ja paljudes klassides olid medalistide tulemustes mitmeminutilised vahed. Starti tuli tublisti üle 400 osaleja, sealjuures üle paarikümne oli neist Järvamaa orienteerumisklubi JOKA värvides.

Orienteerumisklubi JOKA eestvedaja Paul Poopuu andis teada, et seekord meie esinumbreid eliitklassides kahjuks startimas ei olnud. Samas rõõmustasid noored oma südika jooksuga ning võime olla üsna kindlad, et meie praegustele tippudele on järelkasv sirgumas. Medalivõiduni jõudis seekord küll vaid Raiko Marrandi, kes meejuunioride 9,77 km ja 17 KP-ga rajal pidas tulise medaliheitluse äsja lõppenud juunioride MMi koondisekaaslastega ja lõpetas võistluse pronksmedali vääriliselt. Noormeeste M18 vanuseklassis jooksis end esikuuikusse Artur Soo. Tüdrukute N14 klassis saavutas 25 võistleja seas tubli 6. koha Anett Liisa Parts. Selles vanuseklassis on meil mitmeid perspektiivikaid noori tüdrukuid, kes saavad veel järgnevatelgi aastatel samas vanuseklassis võistleda ja kõrgete kohtade eest heidelda. Poiste M14 klassis tegi väga hea etteaste Kerto Kaasiku, kes lõpetas võistluse 7. kohaga.

Tavapäraselt ei jäänud medalita ka JOKA veteransportlased. Meeste M35 klass jooksis meesjuunioridega samal rajal ning seal näitas selget ülemvõimu Kaarel Kallas, kes võitis pea 10 minutilise eduga. Väljajoostud aeg pakkus talle ilmselt nii rahuldust kui ka ehk veidi pettumustki, sest pidi ju tunnistama samal rajal meesjuunioride seas võistelnud kasvandiku Raiko Marrandi veelgi kiiremat lõpuaega. Meeste M40 klassis oli 8,63 km ja 19 KP-ga rajal medalile heitlemas üle paarikümne mehe, kellede seas sekkus medaliheitusse ka JOKA esindaja Tiit Tähnas ja võitis pronsmedali. Ülejäänud vanuseklassides jõudsid esikuuikusse Helle Hallik naised N35 4.koht, Siiri Poopuu N60 4. koht ja Raul Laas M60 6. koht.

Järgmisel päeval toimusid samas Eesti meistrivõistlused noortele ja veteranidele teatejooksudes. Järvakad olid väljas seitsme võistkonnaga. Neidude N16 vanuseklassis olime esindatud koguni kahe võistkonnaga. Meie noorte esindusnaiskond Anna Mia Atonen, Kaisa Kallas ja Anett Liisa Parts jooksis vapralt ka kolm-neli aastat vanemate neidudega ja lõpetas tubli 4. kohaga. Meie teine naiskond Ebe Hallik, Annaliisa Aren ja Anna-Liisa Leiten lõpetas 8. kohaga. Võitis Hiiumaa Orienteerujate Klubi. Meesjuunioride konkurentsis tuli avavahetuses metsast liidrina Raiko Marrandi. Järgnevatel etappidel ei suutnud Artur Soo ja Romet Gregory Subi siiski medaliheitluses püsida ja lõpptulemuseks jäi 5. koht. Võitis Rakvere OK. Noormeeste M16 klassis sujus meie noormeestel Maarius Kotsulimil, Raiko Alliksaarel ja Hendri Perillusel orienteerumine võrreldes eelmise päevaga märksa kindlamalt. Kõik tegid hea ühtlase jooksu ning meeskond saavutas 6. koha. Võitis Tartu Katoliku SK.

Medalivõidu, mis noortel jäi võtmata, tõid koju meie veteranid. Meeste M35-40 klassis tõi avavahetuses Kaarel Kallas JOKA meeskonna kindla liidrina teatevahetusse. Edasi pidid Tiit Poopuu ja Tiit Tähnas küll OK Põlva Kobrase meeste veidi nobedamat orienteerumiskiirust ja nappi paremust tunnistama, ent hõbemedlivõitu ei suutnud keegi väärata. Meeldiva üllatuse sepistas JOKA naiste N35-40 naiskond Helle Hallik, Mariliis Aren ja Karin Pai, kes lõpetasid teatejooksu pronksmedali võiduga. Meeste M55-60 vanuseklassis lõpetasid Matti Betlem, Vahur Palu ja Raul Laas 5.kohaga.

Selle aasta viimased Eesti orienteerumismeistrid selgitatakse orienteerumismaratonis oktoobrikuu teises pooles Järva- ja Harjumaa piirialadel Voosel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles