Laanet: Kaitseliidu malevad ja kohapealsed ettevõtted loovad sidet riigikaitsega

Järva Teataja
Copy
Kalle Laanet
Kalle Laanet Foto: Liis Treimann

Kaitseminister Kalle Laanet külastab täna Järva- ja Viljandimaad, et tutvuda sealsete Kaitseliidu malevate ja kohalike ettevõtete tegevusega ja kohtuda Viljandi linnapea Madis Timpsoniga.

„Nii Kaitseliidu malevad kui väikekohtades paiknevad ettevõtted, kellest osa kas toodavad või võiksid toota kaitseväe jaoks vajalikku varustust loovad vajalikku sidet riigikaitsega,“ ütles kaitseminister Kalle Laanet, kelle sõnul on Kaitseliidul eriti oluline roll kaitsetahte kasvatamisel.

„Kaitsetahte puhul on tähtis just esmane kontakt valdkonnaga ja kui see on positiivne ja suudame väiksemates piirkondades ka töökohti hoida, loob see palju tugevama sideme riigi ja riigikaitsega,“ märkis Laanet.

Hommikul külastab kaitseminister Kaitseliidu Järva malevat, kus sealne staabiülem kapten Janek Männik annab ülevaate maleva tegevusest ja väljaõppest ning suundub seejärel Viljandisse, kus külastab seal paiknevat kaitseotstarbelist varustust tootvat ettevõtet Galvi Linda.

Pärastlõunal külastab kaitseminister Kaitseliidu Sakala malevat, kus malevapealik major Andrus Tiitus tutvustab maleva tegevust ja arenguplaane.

Visiidi lõpetab külaskäik Viljandis paiknevasse ettevõttesse Tactical Solution, kes toodab toidupakke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles