PAMTi muusikahooaeg algab jazzkontserdiga

Kuido Saarpuu
Copy
LUUM.
LUUM. Foto: Erakogu

Neljapäeval, 16. septembril algab Paide muusika- ja teatrimaja kontsertide hooaeg – suure saali laval esineb Eesti uue põlvkonna jazzkollektiiv LUUM. Ansambli eestvedaja on klahvpillimängija ning helilooja Madis Muul, kelle nimest on inspireeritud ka bändi nimi.

Ansambli koosseisu kuuluvad veel Andres Alaru kontrabassil, Karl-Juhan Laanesaar trummidel ning Allan Järve trompetil.

Madis Muul alustas muusikaõpinguid Pärnus ning tema esimeseks instrumendiks oli akordion. Klaveri avastas ta enda jaoks hiljem, alles pärast kahekümnendat eluaastat. Ta on õppinud muusikat ka Itaalias Sienas, kus kirjutas enamuse Paide kontserdil kõlavast muusikast. „Minu muusika on saanud inspiratsiooni nii kosmose teemast kui ka impressionistlikelt heliloojatelt nagu Maurice Ravel ja Claude Debussy. Kontserdil esitame ka ühe Raveli teose seade,“ rääkis Madis Muul.

Muul mängib klahvpille mitmetes muusikakooslustes, näiteks ka lauljatari Lenna bändis. Lisaks võib muusiku loomingut kuulda septembri lõpus VAT teatris esietenduvas lavastuses „Oidipus. Antigone“. Eelmisel sügisel esines Muul Paides Maarja Aarma MA jazzansambli koosseisus.

21. oktoobril esineb Paide muusika- ja teatrimajas Ivo Linna koos Politsei- ja Piirivalveorkestri big bändiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles