Rakvere teatriga algab Paide muusika- ja teatrimaja erakordselt rikas teatrisügis

Järva Teataja
Copy
Paide muusika- ja teatrimaja
Paide muusika- ja teatrimaja Foto: Dmitri Kotjuh

Tänavune sügis toob Paide muusika- ja teatrimajja tavapärasest rohkem teatrietendusi, lavale jõuab 12 erinevat lavastust teatritelt üle Eesti. 

Teatrimaratoni alustab Rakvere teater, mis esmaspäeval, 20. septembril mängib Paides oma uuslavastust, Karl Koppelmaa kirjutatud ning lavastatud perekonnadraamat „Katk.Est.Used.“. Etenduses mängib teiste seas Türilt pärit näitleja Jaune Kimmel. Rakvere tuleb Paidesse ka oktoobris ning siis mängitakse Indrek Hargla lool põhinevat lavastust „Suvitusromaan“.

Neljapäeval, 23. septembril annab Paides etenduse Ugala teater, kui koostöös EMTA Lavakunstikooliga jõuab lavale William Shakespeare`i komöödia „Suveöö unenägu“. ""Suveöö unenägu" on minu jaoks üks Shakespeare’i parimaid näidendeid. See on peaaegu täielikult originaalne ja ta ei kasuta seal läbivalt laenatuid süžeid. Selles näidendis on palju tasandeid ja põiminguid. Üks unenägu läheb üle teiseks ja lõppkokkuvõttes ei saa aru, kes keda või mida unes näeb ning mis on unenägu ja mis reaalsus,“ on öelnud tüki lavastaja Lembit Peterson. Mängivad lavakooli 30. lennu tudengid.

Alanud sügis on rikas ka stand-up komöödiate poolest – Priit Piusi ja Kait Kalli „Midagi ikka“ alustab oma Eesti tuuri esietendusega Paidest 22. septembril, järgnevad Ari Matti Mustoneni „Flamingo“ 25. septembril ning Märt Avandi „40“ 25. oktoobril, mis on pea täielikult välja müüdud.

Paide teater toob esmakordselt lavale uuslavastuse „Lahinguväli“, kus lisaks Kirill Havanskile ja Johannes Seppingule teeb kaasa teatri uusim liige Maria Paiste. Lavastaja on Jan Teevet. „Lahinguväli“ tõstab fookusesse kaotamise, kaotajad ning oskuse kaotada. Esietendus toimub 7. oktoobril. Kõrvuti „Lahinguväljaga“ mängib Paide teater veel menukat muusikalavastust „Carmen“, millega antakse etendusi lisaks Paidele ka Viljandis, Rakveres, Pärnus ja Tallinnas Rahvusooperis Estonia.

Paide linna sünnipäeval 30. septembril on taas võimalik vaatama tulla teatri dokumentaallavastust „Paide sümfoonia“, kus näitlejate asemel astuvad lavale linlased ise.

Komöödialavastustega tulevad oktoobris Paidesse Komöödiateater ning Vana Baskini teater. Tükiga „Nuta või naera“ tähistab koomik Henrik Normann oma 50. sünnipäeva, komöödias „Lumeroos“ mängib aga peaosa äsja 80. sünnipäeva tähistanud Helgi Sallo.

Novembris mängib teater Must Kast Paides noortelavastust „Jõud“ ning Endla Teater Arthur Milleri ühe tuntuima näidendi „Vaade sillalt“ põhjal valminud lavastust. Jaanuaris on Paides Vanemuise teater oma muusikalikontserdiga „Memory“ ning VAT teater lavastusega „Pariisitar“.

Paide muusika- ja teatrimajal on käimas 34. hooaeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles