Uuskasutuskeskus kutsub üles ettevõtteid kraamima

Silja Vilbu
Copy
Uuskasutuskeskus saab ettevõttesse kogutud asjadele kaubikuga järele tulla.
Uuskasutuskeskus saab ettevõttesse kogutud asjadele kaubikuga järele tulla. Foto: Uuskasutuskeskus

Üks viis, kuidas anda oma osa puhtamasse maailma, on aeg-ajalt korda luua ja kasutult seisma jäänud heas korras asjad uuesti kasutusse suunata. Uuskasutuskeskus kutsub maailmakoristuspäeva puhul ka Järvamaa ettevõtteid üles osalema seisma jäänud asjade äratoomise kampaanias «Anna uuele ringile!».

Eestist kolm aastat tagasi alguse saanud maailmakoristuspäev on hea võimalus ettevõtte ümbruskond läikima lüüa ja ka kontorit korrastada. Kevadise talgupäeva kõrval kindla koha leidnud maailmakoristuspäev keskendub Eestis peaasjalikult pisiprügile. Ka seisma jäänud asjad võivad lõpetada prügis, kui neid rohkem enam ei vajata.

Uuskasutuskeskuse tegevjuhi Diana Paakspuu selgitusel peetakse prügiks pahatihti ka selliseid asju, mis ei leia enam kasutust. «Uuskasutuskeskus kutsub organisatsioone tegema töökohas kogumiskampaaniat, et asjatult seisma jäänud asjad saaksid uue võimaluse kuskil mujal,» lausus ta. «Nii hoiame ära võimaliku prügi tekke ja ühtlasi säästame keskkonda uute esemete tootmiseks kuluvate ressursside arvel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles