Reservjuhid harjutasid kevadiseks suurõppuseks

Urmas Glase
Copy
Õppekogunemisele kutsutud 2. jalaväebrigaadi reservjuhid pidid testiga tõendama oma füüsilist võimekust. Paidest pärit reservlipnik Kaarel Siimutile (paremal nr 10) see raskusi ei valmistanud.
Õppekogunemisele kutsutud 2. jalaväebrigaadi reservjuhid pidid testiga tõendama oma füüsilist võimekust. Paidest pärit reservlipnik Kaarel Siimutile (paremal nr 10) see raskusi ei valmistanud. Foto: Sander Mändoja

Taani tehnikaülikooli materjali- ja tootmistehnoloogia eriala paidelasest tudeng Kaarel Siimut teadis 2. jalaväebrigaadi juhtivkoosseisu reservväelaste õppekogunemisest juba hiliskevadel, plaanis nädalase puhkuse ja ostis lennupiletid.

Eelmisel reedel tagasiteel Taani ütles reservlipnik Siimut, et tal oli juba eelmisel aastal ajateenistuse lõpus teada, et ilmselt tänavu sügisel on reservõppekogunemine. Seega üllatusena see talle ei tulnud.

«Pika etteteatamise tõttu polnud mul ka vajadust ega plaani kohustustest kõrvale hiilida, mis välismaal elades polnuks keeruline. Taanis elades on Eestis käia väga lihtne, lennu pikkus on poolteist tundi ja ka pileteid on võimalik saada võrdlemisi odavalt,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles