Koigi katlamaja annab taas sooja

Järva Teataja
Copy
Radiaator. Foto on illustreeriv.
Radiaator. Foto on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Koigi-Imavere piirkonnajuht Kaido Krause andis teada, et Koigi katlamaja andis eelmisel nädalal juba toasooja, kuid reedel katlamaja töö seiskus.

Sest saati on ta püüdnud operaatorfirmaga N.R. Energy OÜ ühendust saada, et uurida, kui kaua Koigis elu- ja tööruumid veel kütteta on, kuid seni tulutult. „Korrusmajade elanikud hakkasid mulle helistama ja aru pärima juba laupäeval. Ka kool ja lasteaed on kütteta ja ruumid olid täna hommikul üpris jahedad," ütles ta.

N.R. Energy OÜ juhatuse liige Richard Viies polnud esmaspäeva hommikul rikkest teadlik. Paar tundi hiljem andis ta teada, et katlamaja peaks nüüd töötama, sest viga polnud suur – kütusefilter oli umbe läinud. „Pisiviga küll, kuid see pani seisma kogu süsteemi," ütles ta.

Viies ütles, et suvel vahetasid nad katlamajas välja vana, Kiviõli 80 marki katla, mille metallkorpus oli ajapikku väsinud. „Tõime selle asemele kasutatud, kuid võimsama katla. Panime selle suvel paika, häälestasime ära ja tegime proovikäivitamise – kõik töötas hästi. Seepärast ma olingi üllatunud, et Koigis katel ei tööta," selgitas ta ja lisas, et sellised asjad juhtuvad tavaliselt ikka nädalavahetustel. „Kütteperioodi alguses võib esineda tõrkeid."

Viies lubas silma peal hoida Keskkonnainvesteeringute Keskuse taotlusvoorudel – kui avaneb võimalus, tuleks küsida toetust kaasaegsema lahenduse, näiteks uue hakkepuidukatla soetamiseks. „Katlamaja hoone kuulub vallale, meie opereerime seal lepingu alusel, mis kestab aastani 2030. Oleme nõus vallajuhtidega kohtuma, et arutada, kuidas edasi," ütles Viies.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles