Esimene rahvusvaheline puhkealade võrgustik hõlmab ka Järvamaad

Urmas Glase
Copy
RMK ja Metsähallituse koostöölepe teeb soomlastele ja eestlastele naaberriigi avalike matkaradade info kättesaadavamaks. Kahe riigi koostöövõrgustik hõlmab ka Põhja-Jävamaad.
RMK ja Metsähallituse koostöölepe teeb soomlastele ja eestlastele naaberriigi avalike matkaradade info kättesaadavamaks. Kahe riigi koostöövõrgustik hõlmab ka Põhja-Jävamaad. Foto: Urmas Glase

Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) ja Soome Metsähallituse juhtide sõlmitud koostööleppega on moodustatud Euroopa esimene rahvusvaheline ühiste puhkealade võrgustik, millega nii Eestis kui ka Soomes elavdada matkamist, populariseerida looduses liikumist ja puhkealadel põhinevat turismi. Kõrvamaa kaasamisega saab sellest osa ka Järvamaa.

Uue võrgustiku eesmärk on teavitada inimesi Soome ja Eesti puhkealadest ning pakkuda mitmekülgsemaid looduspuhkuse võimalusi telkimiseks, kõndimiseks, matkamiseks, rattasõiduks, aerutamiseks, olenemata sellest, kas looduses viibija eelistab ühepäevast või pikemat puhkust.

Nii Eestist kui ka Soomest on projekti valitud neli populaarset ja pika ajalooga puhkeala. Need on Aegviidu-Kõrvemaa, Kiidjärve-Kooraste, Nõva ja Räpina-Värska Eestis ning Ruunaa, Kylmäluoma, Oulujärvi ja Evo Soomes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles