Kesklinna tuleviku üle kogunetakse jälle arutlema

Järva Teataja
Copy
Türi kesklinn.
Türi kesklinn. Foto: Dmitri Kotjuh

12. mail toimus Türil kohtumine arhitekt Toomas Paaveriga Türi kesklinna uuendamise teemal ja vallakodanikud said avaldada oma arvamust, kus ja milline uus keskväljak olla võiks.

Tulemas on järjekorras teine koosolek, mille eesmärgiks on Paaveri sõnul saada tagasisidet Türi keskuse avaliku ruumi arhitektuurivõistluse ülesande tööversioonile ja arutelus linnakodanikega leida täpsem sisend linnaruumis soovitavate tegevusvõimaluste ja vajalike rajatiste kohta.

Kõik teemast huvitatud on oodatud 4. oktoobril kell 17.30 Türi kultuurikeskuse väikesesse saali aktiivselt kaasa mõtlema ja rääkima!

„Hea avalik ruum" programm oli kingitus Eestile 100. aastapäeva puhul, kui korraldati 15 linnakeskuse ja -väljaku arhitektuurivõistlus. Kuna huvi ja soov oma linnakeskused korda teha oli aga palju rohkematel omavalitsustel, kui esimesse etappi mahtusid, algas 2019. aastal „Hea avalik ruum" jätkuprogramm. Programmi eestvedaja Eesti Arhitektide Liit sõlmis rahandus- ja kultuuriministeeriumiga toetuslepingud, mille raames korraldatakse 2021. aastal neli arhitektuurivõistlust eesmärgiga leida parim lahendus Kadrina, Kose, Loksa ja Türi keskuste rekonstrueerimiseks.

„Hea avalik ruum" 2021. aasta jätkuprogrammi rahastavad rahandusministeerium, kultuuriministeerium ja kohalikud omavalitsused. Programmi viib ellu Eesti Arhitektide Liit koostöös kohalike omavalitsustega.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles