Imaveres esitleti kooli ajaraamatut

Järva Teataja
Copy
Järva valla abivallavanem Tiina Oraste ja volikogu aseesimees Jüri Ellram andsid Ada Nõmmkülale Järva vallavalitsuse tänukirja kooli ajaraamatu koostamise ning kodulooalaste uurimistööde eest Imavere piirkonnas.
Järva valla abivallavanem Tiina Oraste ja volikogu aseesimees Jüri Ellram andsid Ada Nõmmkülale Järva vallavalitsuse tänukirja kooli ajaraamatu koostamise ning kodulooalaste uurimistööde eest Imavere piirkonnas. Foto: Järva vald

Imaveres esitleti kooli ajalooraamatut. 

MTÜ Tahe Teha andis välja Imavere kooli ajalooraamatu, selle koostas koduloouurija Ada Nõmmküla, kelle sõnul tekkis raamatut kokku pannes palju küsimusi: millised olid Imavere kandi koolid, millal tekkisid ja millised olid talurahvakoolid, millistes külades need olid. „Teine osa raamatust on mälestused ammustest aegadest, kui siin elasid Jaan Jung ja tema vennad-õed. Tema ühe venna poeg oli Artur Jung, elukutselt advokaat, kes suri 1959. aastal raja taga – temalt paljud mälestused pärit ongi," rääkis Nõmmküla.

Ta tunnustas ka Imaveres oma õpetajateed alustanud ja nüüd esitlusel viibinud Ella Borkveli, kes oma mälestused väga huvitavalt kirja pani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles