Rahvajooksu lõpetanuid tervitab Türil lipumeri

Kuido Saarpuu
Copy

Homme toimub 39. Viking Window Paide-Türi rahvajooks. Toimub selliselt, et kell 13 antakse Türi linnastaadionilt lähe 5 kilomeetrit pikale Türi linnajooksule ning kell 13.30 on algus Paide-Türi rahvajooksu ehk pika distantsi käes. Mõlema jooksudistantsi lõpp on Türi linnastaadionil.

Mäletatavasti jäi eelmisel aastal rahvajooks koroonaviiruse tõttu esimest korda ära. 2019. aastal toimus viimati ka Kirna-Türi jooks ehk kõik suured muudatused, milleks oli jooksuaja nihkumine oktoobri algusest septembri lõppu ja lühikese distantsi asemele Türi linnajooksu loomine, on tänavu kavas esmakordselt.

Tänavu on nii, et pikale maale antakse start esmakordselt Paide linnastaadionilt. Põhijooksu distants tehti täpselt sama pikaks (13,6 km) kui varasematel aastatel, et kiirematel osalejatel ei katkeks võimalus joosta rajarekordit. Selleks suunati jooksutrass Paide linnastaadionil antava stardi järel Pärna tänavale ja sealt Raudtee tänavat pidi Pärnu tänavale, kust liigutakse edasi tavapärast teed mööda Türile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles