Krutsifiksi ennistustööd said rahasüsti

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Juba 2018. aastal avaldas kunstiakadeemia professor Hilkka Hiiop, et Koeru krutsifiks on Ackermanni käe alt tulnud meisterlik töö, mida on kindlasti põhjust täpsemalt uurida.
Juba 2018. aastal avaldas kunstiakadeemia professor Hilkka Hiiop, et Koeru krutsifiks on Ackermanni käe alt tulnud meisterlik töö, mida on kindlasti põhjust täpsemalt uurida. Foto: Dmitri Kotjuh

Koeru Maarja Magdaleena kiriku krutsifiks on juba viimased paar-kolm aastat veetnud aega kunstiakadeemia töökojas, viidud sealt siis Niguliste kirikusse, kuhu üles pandud näitusel olid vaadata barokiaegse puunikerdaja Christian­ Ackermanni tööd, ja rännanud sama näitusega ka Tallinna toomkirikusse. Praegu on krutsifiks tagasi kunstiakadeemias, kus selle kallal uurimistööd jätkuvad.

Kunstiakadeemia projekti käigus, mis uuris barokiaegse puunikerdaja Christian Ackermanni säilinud töid, selgus, et Koeru krutsifiks on Acker­manni käe alt tulnud meisterlik töö, mida on kindlasti põhjust täpsemalt uurida.

Uuringute eesmärk oli saada teada, milliseid materjale Ackermann krutsifiksi valmistamisel kasutas, ja võimalusel leida vihjeid, milline võis krutsifiks välja näha barokiajastul, enne kui see üle värviti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles