Paide Teatri Stuudio alustab neljandat hooaega

Järva Teataja
Copy
Foto: Paide Teater

Paide Teatri Stuudio alustab neljandat hooaega. Stuudio on avatud 14-19aastastele noortele eesmärgiga anda osalejatele vajalikud oskused oma ideede väljendamiseks, avardada maailmataju ning tutvustada teatri- ja etenduskunstide maailma.

Stuudio juhendaja on Mariliis Peterson, kes töötab Paide Muusika- ja Teatrimajas kultuurijuhina. Mariliisil on rakendusteatri magistrikraad Londonist The Royal Central School of Speech and Drama koolist.

Lisaks rakendusteatri meetoditele tutvutakse stuudios ka näiteks improviseerimisega, füüsilise teatri ja loovkirjutamisega. Koostöö jätkub ka Paide Teatriga, võttes osa nende aktsioonidest, vaadates Paide Teatri etendusi ning kaasates truppi ka õppeprotsessi. Koostöös Nõmme Huvikooliga toimub juba sel sügisel foorumteatri projekt, mille käigus stuudio osalejad teevad ise lavastuse.

Mariliis Petersoni sõnul on stuudiosse oodatud noored, kes on valmis pühenduma ja hoolega kohal käima, sest lavastuste loomine nõuab järjepidevust. „Loomulikult on teretulnud kõik, kellele meeldib näitlemine, kuid see pole ainus kriteerium. Väga oodatud on noored, kellele meeldib ka see osa teatritegemisest, mis jääb lava taha – lavastamine, tekstiloome, stsenaariumide kirjutamine ja dramaturgia. Me ei tegele ainult näitlemisega, vaid läheneme teatritööle väga laiapõhjaliselt. Ka näiteks teatriarvustuste kirjutamine kuulub stuudio töö juurde,“ rääkis Mariliis Peterson.

Stuudio toimetab kord nädalas poolteist tundi. Sellele lisanduvad ühised teatrikülastused, pikemad töötoad ja tunnid külalisjuhendajatega. 

Stuudio avatund toimub 4. oktoobril kell 18 Paide Muusika- ja Teatrimaja väikeses saalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles