Haigla juurdeehitis toob erakorraliste haigete vastuvõtu tänapäeva

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Järvamaa haigla erakorralise meditsiini osakonna laiendus kerkib hoone Tiigi tänava poolsesse otsa.
Järvamaa haigla erakorralise meditsiini osakonna laiendus kerkib hoone Tiigi tänava poolsesse otsa. Foto: OÜ Arhitektrum

Esmaspäeval allkirjastasid Järvamaa haigla ja osaühing Haart Ehitus lepingu haigla A-korpuse juurdeehituseks. Sellega saab teoks ammune unistus tänapäevasest erakorralise meditsiini osakonnast (EMO), mis hakkab inimesi teenindama parimal võimalikul moel.

Järvamaa haigla peaarst Andres Müürsepp ütles, et juurdeehituse kogumaksumus on 2,82 miljonit eurot. «Kui aasta tagasi rääkisime kahekorruselisest juurdeehitisest kahe miljoni euro eest, siis vahepeal on ehitushinnad nii palju tõusnud, et saame lubada uut, ühekorruselist EMO ja sedagi juba oluliselt kallima hinnaga,» selgitas ta.

Müürsepp märkis, et raha ehituse tarvis on olemas. «Miljoni küsisime riigilt ja selle ka saime. Kahel aastal Järvamaa omavalitsustele mõeldud maakondade arengustrateegiate elluviimise toetusmeetmest saame 768 401 eurot ning omaosalusena laenab Järvamaa haigla Luminor pangalt 1,2 miljonit eurot, mille kohta on eelkokkulepped olemas,» täpsustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles