Sargvere mõisa ostuks on tehtud alghinda ületav pakkumine

Urmas Glase
Copy
Nii linnapea Priit Värk kui Sargvere mõisa ostmisest huvitatud OÜ Sargvere Mõis juhatuse liige Priit Loime kinnitasid, et kogukonda mõisa juurest ei tõrjuta.
Nii linnapea Priit Värk kui Sargvere mõisa ostmisest huvitatud OÜ Sargvere Mõis juhatuse liige Priit Loime kinnitasid, et kogukonda mõisa juurest ei tõrjuta. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Osa Paide poliitikuid soovivad valimiste eel kannapööret ja tahavad Sargvere mõisa müügist maha võtta ning jätta edasi linnale viidates kohaliku kogukonna huvidele.

"Oleme Isamaaga kategooriliselt selle müügi vastu, sest kogukonna jaoks on tegemist olulise objektiga. Ka mõisa üheks viimase aja pärliks, Kadi Truusi perekonna poolt loodud kohvik Emmeliine toidutuba, väärib võimalust oma klientuuri kasvatada ja seeläbi mõis kogukonna ja ka laiemalt, keskseks kohtumispaigaks muuta. Miks ei võiks sellest kujuneda samasugust üle-Eestiliselt tuntud toidukohta nagu Põhjaka mõis? Restoranitoidu tasemelt see kohe kindlasti alla ei jää," kirjutas eile ennelõunal oma sotsiaalmeediakontol isamaalane ja ajakeskuse Wittenstein juht Ants Hiiemaa.

"Olen arvamusel, et ettevõtlusele tuleb anda võimalus ja elu maapiirkondades ei tohiks suretada läbimõtlemata otsuste käigus. Võttes Sargverelt mõisa, võtame kogukonnalt tegelikult midagi palju enamat kui ühe kinnisvaraobjekti. Kutsume Sargvere elanikke oma mõisa eest seisma ja toetame neid selles võitluses nii palju kui vähegi saame," deklareeris Hiiemaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles