Uudne perelepitusteenus aitab säilitada vanemlust

Silja Vilbu
Copy
Lahutus ei kulge peredes sageli rahumeelselt. Ometi jääb lapsevanema roll mehele ja naisele alles ka pärast ühise kooselu lõppemist.
Lahutus ei kulge peredes sageli rahumeelselt. Ometi jääb lapsevanema roll mehele ja naisele alles ka pärast ühise kooselu lõppemist. Foto: Shutterstock

Suvel käivitas sotsiaalkindlustusamet perelepitusteenuse katseprojekti, millest võtab osa 15 kohalikku omavalitsust. Teiste seas hakatakse tasuta professionaalset teenust osutama ka Türi vallas.

Sotsiaalkindlustusameti lastekaitse osakonna arendus- ja ennetustalituse nõunik Heli Suvi ütles, et 15 omavalitsuse seast on valik tehtud selle järgi, millises neist on aluskoolitusel käinud tulevased perelepitajad valmis teenust osutama. Suvi teada tegutseb praegu Türi vallas kaks nõustavat perelepitajat.

Omavalitsuste järgi hindab sotsiaalkindlustusamet teenusele jõudmise kiirust ja mugavust ning kujundab välja koostöömudelid organisatsioonide vahel. Ühiselt pingutatakse selle nimel, et perelepitusseaduse jõustudes loodaks professionaalne riiklik tasuta perelepitusteenus kõikidesse piirkondadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles