Uuest aastast tõusevad päästjate, politseinike ja päästekorraldajate palgad

Järva Teataja
Copy
Päästjad õoetasid lastele jääohutust.
Päästjad õoetasid lastele jääohutust. Foto: Kuido Saarpuu

Valitsus kiitis tänasel istungil heaks 2022. aasta riigieelarve eelnõu. Siseministeeriumi järgmise aasta eelarvega tõuseb päästjate miinimumpalk ligi 12%, eesliinil töötavate politseinike ja Häirekeskuse päästekorraldajate miinimumpalk ligi 5%. Palkade tõusuks suunatakse kokku 11,7 miljonit eurot.

Siseminister Kristian Jaani märkis, et päästjate ja politseinike palgakasv on kindel prioriteet. „Siseturvalisuse eesliini töötajad peavad olema väärtustatud. Töö iseloomu arvestades ja seda tänase keskmise palgaga kõrvutades, pole palk kaugeltki piisav,“ lausu ta.

Lisaks on Jaani sõnul tagatud ka valitsemisala IKT kompetentsiga töötajate palgatõus.

Samuti suunatakse raha juurde küberturvalisuse tagamisse ja arendamisse, sest Siseministeerium saab infotehnoloogia valdkonda 2022. aastal juurde üle nelja miljoni euro.

„Riigina peame suutma hea seista nii meie kätte usaldatud andmete turvalisuse eest kui ka võidelda tulemuslikult globaalse küberkuritegevusega,“ selgitas siseminister.

Lisaks märkis Jaani, et suurenevad ka siseturvalisuse valdkonna vabatahtlike toetused ja seda 250 tuhande euro võrra.

Mis puudutab kokkuhoiukohti, siis Jaani sõnul on siseturvalisuse valdkond ka viimase kümne aasta jooksul teinud pidevalt ümberkorraldusi, et muuta kogu süsteem ja maksuraha kasutamine efektiivsemaks.

„Samuti on viimane aasta meile korduvalt meelde tuletanud kui oluline on siseturvalisuse valdkond riigi toimimiseks. Siseturvalisus on oluline osa laiapõhjalisest riigikaitsest. Kõigest sellest lähtuvalt vähendasime ministeeriumi valitsemisalas tegevuskulude kokkuhoiu vajadust 11,7 miljonilt eurolt 5 miljoni euro võrra, mis jaguneb asutuste vahel proportsionaalselt vastavalt esialgsele kokkuhoiukavale,“ märkis Jaani.

Ministri sõnul pannakse praegu koostöös asutuste juhtidega tegevuskulude kokkuhoiukohti paika. Kindlaks eesmärgiks on säästa ennekõike eesliini töökohti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles